Κλείνει οριστικά το σενάριο κοινών περιπολιών με Τουρκία
Ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ατυχής η έκφραση «κοινές περιπολίες», του είπε ότι δεν θα ξανατεθεί και πως θα αντικατασταθεί από την έκφραση «συντονισμένες ενέργειες», έκφραση που καθορίζει με σαφήνεια ότι κάθε χώρα δρα στον χώρο που ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον κ. Γιούνκερ ότι η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πλήρη ενημέρωση για τις επαφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Τουρκία ενώ παράλληλα είπε ότι επιθυμεί να συμβουλεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα πριν να γίνονται οι επαφές.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκλεισε την όποια σεναριολογία των προηγούμενων ημερών σχετικά με «κοινές περιπολίες» Ελλάδας-Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν και στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των κρατών-μελών της ΕΕ για το Προσφυγικό, στη Βαλέτα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H απροθυμία των Ευρωπαίων για το προσφυγικό ανησυχεί τον Τσίπρα
SPONSORED
Καλαμάτα: Ηλεκτρικό πατίνι με ανήλικους παρέσυρε και τραυμάτισε πεζή γυναίκα
12:03
«Πράσινο φως» στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Στάρμερ να θέσει υποψηφιότητα στις ενδιάμεσες εκλογές
11:52
Ποιοι πάνε «ταμείο» από τις 18 Μαΐου - Μπαράζ πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
11:42
Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ: Τα προβλήματα της κοινωνίας είναι οι αντίπαλοί μας
11:33