ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Κικίλιας: Σύσσωμη η Ευρώπη είναι απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση

Β.Κικίλιας: Σύσσωμη η Ευρώπη είναι απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για «καθυστερήσεις στην αξιολόγηση» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας «επιβεβλημένη» την πολιτική αλλαγή ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

«Καταλαβαίνετε τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Οδηγούν τη χώρα προς το αναπόφευκτο. Αν μείνουν αυτοί στην εξουσία, η χώρα είναι καταδικασμένη. Αν υπάρχει πολιτική αλλαγή, η χώρα ξανά έχει ελπίδα και θα παλέψουμε» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κίνδυνο. Σύσσωμη η Ευρώπη για πρώτη φορά είναι απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, διότι με την αναξιοπιστία της, τα ψέματα της και το λαϊκισμό της, δυστυχώς, οδήγησε τη χώρα σε ένα ακόμα αδιέξοδο, φοβάμαι πολύ χειρότερο από το 2015» είπε προσθέτοντας ότι «ο μέσος πολίτης σκέφτεται ότι μετά από 2 χρόνια παλινωδιών, κλειστών τραπεζών, αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, και υποσχέσεων οι οποίες οδήγησαν σε ένα 3ο μνημόνιο, πως δεν αντέχει άλλο και δεν βλέπει ελπίδα». Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε «τελειωμένη» την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να δώσει λύση στο λαό.

«Ο ιδεαλισμός της επικοινωνιακής πομφόλυγας του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να περάσει ότι είμαστε όλοι ίδιοι μέσα σε μια κρίση και τι σημασία έχει η ΝΔ ή οι λοιπές δυνάμεις και εμείς διαπραγματευόμαστε. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο ψέμα. Η χώρα το 20014 έφτασε πάρα πολύ κοντά να βγει από τα μνημόνια και τη κρίση» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «το ψευτοδίλημμα με το ΔΝΤ, με τους ευρωπαίους ή με εμάς κατέρρευσε όταν χθες όλοι ήταν απέναντι σε αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η ΝΔ έχει ένα σταθερό και αξιόπιστο σχέδιο με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έναντι του κρατισμού, των κρατικοδίαιτων εγκάθετων του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, μπαίνουν από το παράθυρο και διορίζονται και της αίσθησης ότι θα κάνουμε διαμοιρασμό της φτώχιας μας στην Ελλάδα.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε πάντως αιχμές και κατά των εταίρων τονίζοντας πως έχουν και αυτοί ευθύνες. «Όμως η ανικανότητα, η αναξιοπιστία και ο λαϊκισμός αυτής της κυβέρνησης τροφοδοτεί τις ακραίες θέσεις και γραμμές που μπορούν να παρουσιάζονται στο εξωτερικό σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα και το μέλλον της χώρας. Αυτό το θέμα λύνεται αν αυτοί οι κύριοι μας κάνουν τη χάρη και βάλουν τη χώρα πάνω από τους εαυτούς τους και δώσουν το δικαίωμα σε μια κυβέρνηση κανονικότητας και άξιων ανθρώπων στην οποία θα στοιχηθούν όλοι οι Έλληνες. Εμείς κανέναν δεν αποκλείουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ