ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μουζάλας: Η ΝΔ έχει ευθύνες για την κατάσταση στα νησιά

Γ. Μουζάλας: Η ΝΔ έχει ευθύνες για την κατάσταση στα νησιά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευθύνες σε στελέχη της ΝΔ στα νησιά που δεν επέτρεψαν τη δημιουργία νέων χώρων για τους πρόσφυγες, επέρριψε ο Γιάννης Μουζάλας στη Βουλή, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του που οι ξενοδόχοι –όπως είπε- υποχώρησαν και δέχθηκαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

«Τα περιστατικά με τους θανάτους οφείλονται σε κακές συνθήκες στη Χίο, τη Σάμο και τη Λέσβο που από τον Σεπτέμβρη προσπαθούσαμε να φτιάξουμε και αυτοί που δεν το επέτρεψαν ήταν κάποιοι από τη ΝΔ», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σπεύδοντας πάντως, να διευκρινίσει ότι αυτή δεν είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που άλλαξε είναι ότι υποχώρησαν οι ξενοδόχοι και έκαναν πολύ καλά. Οι ξενοδόχοι ανήκουν σε άλλο κόμμα. Με αυτούς πρέπει να συζητήσετε. Τα Επιμελητήρια ανήκουν σε άλλο κόμμα. Οι άνθρωποι υποχώρησαν σε θέσεις που βοήθησαν. Χαίρομαι που η θέση της ΝΔ είναι να πάνε τα παιδιά στο σχολείο και να φτιαχτούν στα νησιά κλειστοί χώροι», είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου.

Περισσότερη ευθύνη στα χρήματα που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ, ζήτησε από την πλευρά του ο Γιώργος Βλάχος με τον Γιάννη Μουζάλα να απαντά πως θέση της κυβέρνησης ήταν τα χρήματα να δοθούν στο κράτος. «Η απόφαση της ΕΕ ήταν να δοθούν στο DG-ECO, που είναι ταμείο της Ε.Ε. που δίνει ανθρωπιστική βοήθεια», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ