ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κόντρα η ΝΔ: Κλείστε την αξιολόγηση αλλιώς... εκλογές

Στην κόντρα η ΝΔ: Κλείστε την αξιολόγηση αλλιώς... εκλογές
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ανεβάζει τους τόνους η Νέα Δημοκρατία, πιέζοντας την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο δυνατό την αξιολόγηση. Το “στρατηγείο” της Νέας Δημοκρατίας κλιμακώνει την αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου και επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση και οι «παράλογες απαιτήσεις» των δανειστών είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Σε αυτό το ύφος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τον απολογισμό του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και τις συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση είτε να προχωρήσει σε εκλογές ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Σε ότι αφορά την επιστροφή του Grexit στην πολιτική ατζέντα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί: «Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και για τις καθυστερήσεις. Δεν είναι ευθύνη της ΝΔ οι καθυστερήσεις, ούτε οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών».

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσότακη, το πρωί της Τετάρτης, σχολιάζοντας την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, φάνηκε ανήσυχος και ανέφερε: «Δεν μου αρέσει να τα δραματοποιώ. Το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει ο λογαριασμός. Αυτό είναι το σημαντικό».

Στο Μοσχάτο, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ήδη επεξεργάζονται τα επόμενα βήματα για να... «χτυπήσουν» την κυβέρνηση και να την πιέσουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ πολλά είναι και τα γαλάζια στελέχη που δεν αποκλείουν ακόμα και την... πρόταση μομφής αμέσως μετά τις 20 Φλεβάρη, ημερομηνία που το Μαξίμου τόνιζε ότι θα έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Διαβάστε επίσης:

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Μοσκοβισί – Τετ α τετ αστραπή με τον Αν. Σαμαρά

Πιέρ Μοσκοβισί: Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία - θέλουμε το ΔΝΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ