ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ας μην βιάζονται κάποιοι για εκλογές...

Κουρουμπλής: Ας μην βιάζονται κάποιοι για εκλογές...
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα να υπάρξει πολιτική αστάθεια, τόσο για την οικονομία της, αλλά και όσον αφορά τα εθνικά θέματα, «και εκεί θα οδηγούσε μια πτώση της κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρούμπλης.

«Ας μη βιάζονται κάποιοι, ας κάνουν υπομονή και θα έρθει η ώρα», προσθέτει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός εξέλεξε την κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια» και το 2019 «θα κρίνει τι έκανε αυτή η κυβέρνηση τι προσπάθησε να κάνει τι αποτέλεσμα είχε και στην καθημερινότητα και σε άλλα ζητήματα»

Επέκρινε, επίσης, τις πολιτικές δυνάμεις που «την περίοδο του 2008, του 2009, του 2010 δεν μπόρεσαν να βρουν έναν κοινό τόπο ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή την επικίνδυνη κατάσταση» στην οποία έχει μπει η χώρα και συμπληρώνει ότι πρέπει «να βγούμε πλέον από αυτή τη δίνη και να μπούμε στις αγορές, να αρχίσει η οικονομία να λειτουργεί».

Ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρεται επίσης στις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, επισημαίνοντας ότι η Σοσιαλδημοκρατία «για δεκαετίες νομιμοποιούσε πολλές φορές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τις οποίες ιστορικά είχε την ευθύνη να ακυρώνει», με αποτέλεσμα σήμερα η Ευρώπη να ζει τη μεγαλύτερη διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Ωστόσο σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη στην πολιτική των σοσιαλιστών εμπεριέχεται η συμμαχία με την Αριστερά και τους Πρασίνους. «Αυτό είναι ένα νέο πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο που διαμορφώνεται. Ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει σιγά- σιγά να διαμορφωθεί και στην Ελλάδα».

"Να κατέβουν οι τόνοι"

Τέλος, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, σημειώνει ότι τα πράγματα δεν έχουν αυτό τον χαρακτήρα ο οποίος πολλές φορές εμφανίζεται και ζητάει , «να κατέβουν οι τόνοι», «να μην διογκώνουμε αυτά τα ζητήματα».

« Έρχεται η τουριστική περίοδος και αυτά όλα είτε ηθελημένα είτε αθέλητα αξιοποιούνται από όσους έχουν λόγο. Εμείς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το Λιμενικό Σώμα που είναι στην πρώτη γραμμή -και θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα στελέχη-, παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα», τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ