ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικές απειλές Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες ξέρουν τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός

Προκλητικές απειλές Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες ξέρουν τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, με τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος Μεβλούτ Τσαβούσογλου να εκτοξεύει "πολεμικές" απειλές και να χρησιμοποιεί μη διπλωματικούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένουγια το θέμα των Ιμίων, λέγοντας αυτή τη φορά πως «οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από την Αττάλεια, μεταξύ άλλων ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και της κυβέρνησης» και την κάλεσε ουσιαστικά να τον "μαζέψει".

Μεταξύ άλλων επισήμανε ακόμη πως οι δύο χώρες σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο, ενώ με σκληρό τόνο σημείωσε πως δεν πρέπει οι Έλληνες να παίζουν με την υπομονή των Τούρκων.

"Με τους Έλληνες κάνουμε προσπάθειες για να λύσουμε τις διαφορές μας, έχουμε σχετικό διάλογο, όμως ο άνθρωπος αυτός, με τις προκλητικές δηλώσεις του προσπαθεί να εμποδίσει αυτή την προσπάθεια", είπε ακόμη ο Τσαβούσογλου.

Capture

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές ο χαρακτηρισμός "κακομαθημένο" από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών δεν αναφερόταν στον Πάνο Καμμένο, αλλά στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά ως απάντηση στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ που ουσιαστικά ανέφερε πως ο Τούρκος αξιωματούχος δεν καταλαβαίνει.

Σε όποια περίπτωση πάντως και από τις δύο το σίγουρο είναι πως η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες βαίνει διαρκώς κλιμακούμενη. Αυτό φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με πολύ υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με ηρεμία, με σωφροσύνη αλλά και με αποφασιστικότητα. Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι Πρωθυπουργός δεν είναι ο κ. Σημίτης αλλά ο κ. Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο κ. Πάγκαλος-ο οποίος είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας- αλλά ο κ. Κοτζιάς και υπουργός Εθνικής Άμυνας εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν τέτοιο θέμα, να πατήσει σε ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Η πολιτική των Σημίτη και Πάγκαλου, που προσφάτως πέρασε και στη ΝΔ, έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή".

«Άμα θέλουν, να δούμε. Θα πατήσουν. Μετά θα φύγουν από εκεί...; Να δω πως θα φύγουν μετά...» δήλωσε με έμφαση ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στη δήλωση του Τσαβούσογλου, ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ίμια, θα το είχαν κάνει.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα και επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση αυτή «οι αέρηδες δεν παίρνουν σημαίες, τις σημαίες τις υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. Για εμάς λογικές Πάγκαλου και Σημίτη δεν υπάρχουν, τελείωσαν, πέθαναν».

Διαβάστε επίσης:

Αγριεύει το ελληνικό ΥΠΕΞ για τα Ίμια – Κατηγορεί τον Τσαβούσογλου πως δεν καταλαβαίνει

Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΕΞ: «Ανεβήκαμε στα Ίμια όποτε χρειάστηκε»

Καμμένος προς Τσαβούσογλου: Ας πατήσει το πόδι του στα Ίμια και θα δούμε πώς θα φύγει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ