ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για ραντάρ στις Εθνικές Οδούς

Τόσκας: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για ραντάρ στις Εθνικές Οδούς
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετά το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, και την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο οδηγός της Porsche, το θέμα λειτουργίας των ραντάρ στους δρόμους έχει έρθει στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Τόσκας προέβη την Πέμπτη στην παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των ραντάρ ελέγχου ταχύτητας, αλλά και στο ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την τοποθέτησή τους στις εθνικές οδούς.

Προσδιορίζοντας το πρόβλημα, ο κ. Τόσκας μιλώντας στον realfm, διευκρίνισε πως «τα ραντάρ δεν λείπουν από τις εθνικές οδούς τώρα, λείπουν αρκετά χρόνια. Εδώ υπάρχει πράγματι πρόβλημα και μπορώ να σας το προσδιορίσω. Το 2010 όταν επίκειτο η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών τα ραντάρ, αντί να μπουν, όπως είχε προγραμματιστεί, στις εθνικές οδούς μπήκαν σε επαρχιακούς δρόμους».

«Υπάρχει πράγματι πρόβλημα γιατί υπάρχουν οι κάμερες επιτήρησης των εθνικών οδών, αλλά τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας είναι μόνο τα φορητά ραντάρ που έχει η τροχαία στους διάφορους ελέγχους», πρόσθεσε ακόμα.

Όπως είπε, εξετάζεται τι μπορεί να γίνει για το θέμα των σταθερών ραντάρ, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Και εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει για το θέμα των σταθερών ραντάρ. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ραντάρ, υπάρχουν τα φορητά ραντάρ. Μακάρι να υπήρχαν τα σταθερά σε κάθε γέφυρα, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και να γίνεται συστηματικός έλεγχος», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ