ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Με αυτή την κυβέρνηση είναι αδύνατο να δούμε χαΐρι

Μπακογιάννη: Με αυτή την κυβέρνηση είναι αδύνατο να δούμε χαΐρι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Δεν έχει προκύψει συμφωνία και πληρώνουμε το τίμημα της απίστευτης καθυστέρησης, της λάθος ανάγνωσης που έκανε η κυβέρνηση των ευρωπαϊκών και διεθνών δεδομένων. Μια συμφωνία που αν έκλεινε τον Οκτώβριο μετά βεβαιότητας θα είχε πολύ λιγότερα μέτρα και πολύ λιγότερη επιβάρυνση στον ελληνικό λαό» ανέφερε η πρώην υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth 98 και πρόσθεσε:

«Απόδειξη ότι η κυβέρνηση ζει σε άλλον πλανήτη είναι αυτό που συνέβη χθες. Στις 12 παρά τέταρτο ο Έλληνας πρωθυπουργός με τα Βαΐων και κλάδων και μουσικής ως δεύτερος Μπετόβεν ανακοινώνει ότι η Ελλάδα μπήκε στην ανάπτυξη και στις 12 και τέσσερα λεπτά ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ ότι η Ελλάδα είναι σε ύφεση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία, ότι δεν έχει καταλάβει ότι οι άνθρωποι μετακομίζουν για την Βουλγαρία, ότι τα μπλοκάκια κλείνουν, ότι οι εργοδοτικές εισφορές δεν πληρώνονται, ότι οι άνθρωποι καταστρέφονται».

«Είναι βέβαιο ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι κακοτράχαλος και είναι επίσης βέβαιο ότι με την κυβέρνηση αυτή, είναι αδύνατο να δούμε χαΐρι. Η Ελλάδα είναι στο πάτο των πάτων σε όλους τους δείκτες από εκεί και πέρα τι συνεννόηση να κάνεις με την κυβέρνηση» υπογράμμισε.

«Βλέπω αδιέξοδο και στο αδιέξοδο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός και θα δώσει το μήνυμα του επιζητώντας την πολιτική αλλαγή» συνέχισε.

Αναφορικά με την προκλητικότητα της Τουρκία στο Αιγαίο η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε:

«Είναι βέβαιο ότι έχουμε αύξηση της έντασης, είναι βέβαιο ότι οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας από τους κυρίαρχους λόγους είναι το δημοψήφισμα. Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αναζητήσει εσωτερικά στηρίγματα ζωγραφίζοντας τον διάολο στον τοίχο, από την άλλη πλευρά είναι επίσης βέβαιο ότι εκείνο που χρειάζεται ως ελληνική απάντηση δεν είναι οι γελοίες ρητορείες, αλλά είναι η ουσιαστική διπλωματική δραστηριότητα έτσι ώστε το σύνολο των συμμάχων και των εταίρων μας να γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα και να γνωρίζει επίσης ότι τα σύνορα τα ελληνικά είναι και σύνορα ευρωπαϊκά. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει σε βάθος ενημέρωση όλων χωρίς να τραγικοποιούμε τα πράγματα αλλά με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας πράγμα που η ΝΔ το έκανε για να καλύψει το κενό της κυβέρνησης».

Από τα «βέλη» της δεν ξέφυγε και ο Πάνος Καμμένος: «Δεν θεωρώ σοβαρή την εικόνα ενός υπουργού Εθνικής Αμύνης ο οποίος αλλάζει τις στολές του ελληνικού στρατού, και γυρίζει γύρω γύρω κάνοντας δηλώσεις και λέγοντας πράγματα τα οποία στερούνται κάθε σοβαρότητας όπως στο διάδρομο της βουλής όπου μας ανάγγειλε ότι θα υπάρχει θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι στην Κύπρο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ