ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας:Αν παίρναμε εμείς φάκελο με αποστολέα τον Σόιμπλε κάτι θα ψυλλιαζόμασταν

Βίτσας:Αν παίρναμε εμείς φάκελο με αποστολέα τον Σόιμπλε κάτι θα ψυλλιαζόμασταν
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέσω ...Βόρειας Κορέας σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, σχετικά με την αποστολή των δύο τρομοδεμάτων σε Γερμανία και Γαλλία από την Ελλάδα.

Όπως είπε, μιλώντας στον Σκάι, δεν είναι δυνατόν να ρίχνουν όλη την ευθύνη στην Ελλάδα, καθώς τα δέματα πέρασαν και από άλλες χώρες και δεν ανιχνεύθηκαν.

«Ένα δέμα έφυγε από την Αθήνα και δεν ανιχνεύτηκε αλλά μπήκε και στη Γερμανία και δεν ανιχνεύθηκε», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: «Με αυτή τη λογική σιγά μην έχει την ευθύνη η Ελλάδα αν κάνει η Βόρεια Κορέα πυρηνική δοκιμή».

Αφήνοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι είναι σημάδι των καιρών η τάση να ανάγονται αυτά τα πακέτα σε ζήτημα εσωτερικής αντιπαράθεσης.

«Εμείς πρέπει να δούμε τι κενά υπάρχουν και αν είναι ζήτημα ανθρώπινου και τεχνικού παράγοντα» πρόσθεσε , ενώ ρίχνοντας καρφί προς τις γερμανικές αρχές, είπε ότι «αν έφτανε στο υπ. Εθνικής Άμυνας πακέτο με αποστολέα τον Σόιμπλε, τα παιδιά στην ασφάλεια κάτι θα ψυλλιάζονταν».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για το προσφυγικό και τις απειλές της Τουρκίας, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «το προσφυγικό είναι ζήτημα ανθρωπιστικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όταν κάποιος το μεταχειρίζεται ως όπλο κάνει πολύ άσχημα. Δεν πρέπει να εκστομίζονται τέτοιες απειλές όταν έχεις μπροστά σου δημοψήφισμα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εταίροι πρέπει να «νιώσουν» ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα ολόκληρης της Ευρώπης, κάτι που «δεν κάνουν πάντα ή παντού, ή με την πληρότητα που πρέπει».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ελλάδα έχει σώσει την τιμή και την ανθρωπιά του κόσμου στο προσφυγικό».

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι «την ευθύνη της καθυστέρησης δεν μπορεί να την προσάψει κανείς στην ελληνική κυβέρνηση» προσθέτοντας ότι «υπάρχει ο ρόλος της 20ης Μαρτίου και της 7ης Απριλίου».

«Δεν εξαρτάται από εμάς αν θα κλείσει η συμφωνία. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη και θα την πάμε μέχρι το τέλος» κατέληξε για το θέμα ο κ. Βίτσας και επανέλαβε την γραμμή της κυβέρνησης ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ