ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρέτσου: Στις Βρυξέλλες υπάρχουν χρήματα για πολλά έργα

Κρέτσου: Στις Βρυξέλλες υπάρχουν χρήματα για πολλά έργα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Χρήματα έχουμε στις Βρυξέλλες για πολλά έργα, αλλά συχνά αυτά περιμένουν, γιατί οι χώρες - μέλη δεν έχουν τη διοικητική ικανότητα να διαχειριστούν τα έργα», ανέφερε στη Βουλή η Επίτροπός Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειών της Βουλής η κ. Κρέτσου υποσχέθηκε μάλιστα, η συνέχιση στήριξης της Ελλάδας για ένα «ανταγωνιστικό μοντέλο». Μετά τα καλά λόγια για την Ελλάδα, έριξε πάντως, και τα καρφιά της για την καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, για τα οποία η χώρα μας πληρώνει μεγάλα πρόστιμα.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής έκανε γνωστό ότι τον Ιούνιο θα επισκεφθεί τα νησιά τα οποία δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό, λέγοντας ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανθρωπιστική κρίση».

Στην ειδική συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε την αύξηση του προϋπολογισμού του επιχειρησιακού προγράμματος που περιλαμβάνει δράσεις για την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την αυτοαπασχόληση.

Όπως είπε, αυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ το ποσό που θα διατεθεί για την επιχειρηματική αυτοαπασχόληση αποφοίτων ΑΕΙ, κατά 19 εκατ. ευρώ το ποσό για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων και κατά 112 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ