ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Πιθανή η θετική εξέλιξη στο Eurogroup της Παρασκευής

Τζανακόπουλος: Πιθανή η θετική εξέλιξη στο Eurogroup της Παρασκευής
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της αξιολόγησης για τον Σεπτέμβριο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για θετική εξέλιξη» στο Eurogroup της Παρασκευής.

«Έχουμε ευθύνη να κλείσουμε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

Το ΔΝΤ ζητούσε τον Οκτώβριο να ληφθούν μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση κατάφερε τον Φεβρουάριο να υπάρξει μια συμφωνία που περιέχει και 4,5 δισ. ευρώ αντίμετρα.

«Η συμφωνία του Φεβρουαρίου περιέχει μέτρα και αντίμετρα ύψους 1% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020 αντίστοιχα» υπογράμμισε ενώ διευκρίνισε ότι τα αντίμετρα θα αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι ζητά υπέρογκα μέτρα «έχοντας πάρει δικαίωμα βέτο από την Γερμανία και την Ολλανδία».

«Οι δανειστές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε στρατηγική συμπόρευση». «Το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ είναι σχέδιο σοκ και δέος» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ