ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνήθηκε να ενημερώσει για τη ΔΕΗ ο Σταθάκης

Αρνήθηκε να ενημερώσει για τη ΔΕΗ ο Σταθάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως απαράδεκτο απέρριψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης το αίτημα της ΝΔ να υπάρξει ενημέρωση για το μέλλον της ΔΕΗ.

Ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος προκλήθηκε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη να ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης σε ότι αφορά στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Δεν θα ενημερώσω για την διαπραγμάτευση, αλλά θα απαντήσω ευθέως στο αίτημα της ΝΔ και στο απαράδεκτο κείμενό της», είπε και επέκρινε τη ΝΔ ότι απειλεί με Ειδικά Δικαστήρια. «Η απάντηση στο αίτημα είναι αρνητική, με πρωτοβουλία δική μας θα κάνουμε συζήτηση στην επιτροπή», είπε.

Τα λεγόμενα του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Μανιάτη και κόντρα με την πρόεδρο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη, που τον εγκάλεσε επειδή το θέμα που έθιξε ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης. «Δεν θα επιβάλλετε λογοκρισία, προεδρεύετε και δεν είστε εκπρόσωπος κόμματος», ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης και πρόσθεσε πως είναι χρέος της κυβέρνηση να ενημερώσει που πηγαίνουμε.

Λίγο αργότερα πάντως, ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως παρά τις φωές που θέλουν την κυβέρνηση να ακολουθεί «κρυφή» πολιτική σε οποιοδήποτε θέμα, εκείνη πήγε στην καρδιά του ενεργειακού τομέα και έκανε μια πλήρη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιτέθηκε στη ΝΔ ότι είναι στη λογική πουλήστε τα όλα και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε άλλη στρατηγική που είναι επίσης σαφής: θα ανοίξουμε την αγορά ενέργειας, θα κάνουμε αλλαγές που είναι επιβεβλημένες είτε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο είτε για λόγους ανταγωνισμού, ο πυλώνας του σχεδίου μας ωστόσο είναι η ΔΕΗ. Άρα έχουμε δύο διαφορετικά σχέδια. Είναι σαφές, άλλο το σχέδιο της ΝΔ, άλλο το σχέδιο το δικό μας. Τώρα για να λειτουργήσει το σχέδιο της ΝΔ πρέπει να καταρρεύσει η ΔΕΗ, πρέπει να οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση, αυτό είναι όλο. Οπότε οι καταστροφολογικοί τόνοι ανεβαίνουν. Κάθε μέρα διαβάζουμε ότι δεν θα έχει τον Ιούνιο λεφτά να παράγει ρεύμα, ότι δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς, ότι θα καταρρεύσει η ΔΕΗ, ότι αποφάσεις της κυβέρνησης οδηγούν σε κατάρρευση τη ΔΕΗ», είπε.

«Η κυβέρνησή μας έχει άλλο σχέδιο αυτό υπερασπιζόμαστε αυτό είμαστε σε διάλογο με την τοπική κοινωνία, είμαστε σε διάλογο με όλους, προκειμένου να γίνουν τα πράγματα συντεταγμένα, να γίνουν με τρόπο διαφανή, και κυρίως τρόπο αποτελεσματικό, που θα πετύχει το στόχο μας που είναι η ΔΕΗ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και ο βασικός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος υγιής, δυναμική, και βιώσιμη και οι αγορές ενέργειας να λειτουργήσουν όπως πρέπει να λειτουργήσουν», κατέληξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ