ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εξαγγελίες Τσίπρα: Επιδότηση ενοικίου σε νέους δωρεάν ίντερνετ

Νέες εξαγγελίες Τσίπρα: Επιδότηση ενοικίου σε νέους δωρεάν ίντερνετ
eurokinissi

Η αριστερά δεν ενδιαφέρεται για μια κυβερνητική νεολαία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πρώτο συνέδριο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε εξαγγελίες όπως η αξιοποίηση κτιρίων, η επιδότηση ενοικίου για τους νέους και η επιδότηση πρώτου και δεύτερου τέκνου. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αγιοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τα εργασιακά.

Αξιοποίηση Κτιρίων, Επιδοτήσεις Ενοικίου και τέκνων

«Η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε: «το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης κτιρίων όπου θα κατοικήσουν νέοι άνθρωποι και επίσης ένα πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τους νέους». Σε λίγο θα επιδοτήσουμε και το πρώτο και το δεύτερο παιδί,ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας

Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα

Όσοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα το πληρώνουν ακριβά, ανέφερε ο πρωθυπουργός .

«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων».

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «είμαστε εμείς που έστω και αργά υιοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης».

Δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές από το Σεπτέμβριο

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα , θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΜ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό»

Όποιος έχει την ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ» ενώ αναφέρθηκε και στην θητεία λέγοντας πως «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία» .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ