ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντριβή ελικοπτέρου: Τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους

Συντριβή ελικοπτέρου: Τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

Το ένα μετά το άλλο τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον χαμό τεσσάρων αντρών των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στην συντριβή ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Πρώτος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την βαθιά του θλίψη «για την απώλεια τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε τα συλλυπητήρια του «στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».

«Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος», είπε και ολοκλήρωσε: «Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

4108505 copy

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω ανάρτησης του στο twitter, ζητά «να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών του Στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο».

«Περιμένουμε όλοι το πόρισμα για τα αίτια», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«To Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για την πτώση του Ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού , που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχουμε μια τραυματία στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για την μοιραία συντριβή εκφράζοντας και αυτό την «θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν» και έστειλε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες.

Το κόμμα ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα» και ζήτησε «να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα».

4108513

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωση έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου.

4108516

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο ΓΕΣ», τόνισε.

Την βαθιά της θλίψη για την θανατηφόρα συντριβή εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Κεντρώων.

«Εκφράζουμε επίσης τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση της 5ης επιβαινούσης Βασιλικής Πλεξίδα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να τιμήσει ως ήρωες τους απολεσθέντες αξιωματικούς αποκαθιστώντας και τις οικογένειές τους. Το πανελλήνιο πενθεί για το χαμό τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ