ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στον Σαίξπηρ στο αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στον Σαίξπηρ στο αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ένα απόσπασμα από το έργο του Σαίξπηρ «Ερρίκος Δ’» ο Κώστας Δουζίνας απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για τις αιματηρές συμπλοκές στη Βενεζουέλα.

«Να κάνεις τη δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες, αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της ΝΔ δεν δικαιολογείται ούτε ουσιαστικά, ούτε πολιτικά, καθώς αφορά την εσωτερική κατάσταση ενός άλλου κράτους.

Ο Κώστας Δουζίνας «καρφώνοντας» τη ΝΔ, μίλησε για «περίεργο» αίτημα και υποστήριξε πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουδέποτε υπέβαλλαν αίτημα να συνεδριάσει η επιτροπή για οποιοδήποτε από τα τεράστια θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πανεπιστημιακός, εξέφρασε ακόμη την άποψη πως όταν είναι πλήρως χωρισμένη μια κοινωνία, όπως τώρα στη Βενεζουέλα, δεν μπορεί ένας τρίτος να παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου.

«Προφανώς μας ανησυχεί η κατάσταση, αλλά αντί να καταγγέλλουμε τη μια ή την άλλη πλευρά, να βρούμε τρόπους μεσολάβησης για την ειρηνική επίλυση της διαμάχης», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ