ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «τα βάζει» με Μακρόν και Λεπέν

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «τα βάζει» με Μακρόν και Λεπέν
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δριμεία κριτική στους δύο διεκδικητές των γαλλικών προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, άσκησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, η ακραία τραπεζοκρατία και υπηρέτης του παλαιοκομματικού και σάπιου συστήματος από τη μια πλευρά, και η ακροδεξιά φασίζουσα ρητορεία από την άλλη», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για δύο πολύ κακές επιλογές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι κάνουν λάθος αυτοί που προκρίνουν τη μια έναντι της άλλης, ενώ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για «πολιτικό οπορτουνισμό, σύγχυση και ασυναρτησία».

Αναφερόμενη στον Ζαν Λυκ Μελανσόν, τον χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, είπε ότι έδωσε μια πολύ μεγάλη και γενναία μάχη, στο όνομα, όχι στενά της αριστεράς αλλά – όπως είπε χαρακτηριστικά – στο όνομα του γαλλικού λαού και των ανυπότακτων, χειραφετημένων και επαναστατημένων λαών.

«Στη Γαλλία έχει καταγραφεί μια πολύ σημαντική δυναμική υπέρ των ανυπότακτων, υπέρ του κινήματος του Ζαν Λυκ Μελανσόν και αυτή η δυναμική δεν πρέπει να χαθεί γιατί αφορά και τη δική μας πατρίδα», επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την απόφαση του Μελανσόν να μην υποστηρίξει κανέναν από τους διεκδικητές της προεδρίας στο δεύτερο γύρο, είπε ότι η απόφασή του αποτελεί «μια απολύτως έντιμη, καθαρή και γενναία στάση», ενώ σχολιάζοντας τις προβλέψεις για την επικράτηση Μακρόν ανέφερε:

«Οι προβλέψεις που γίνονται, νομίζω ότι αγνοούν τη δυναμική που αναπτύσσεται σε μια κοινωνία όπως η γαλλική και από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χτίσει κανείς πολιτικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ