ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Π. Ρήγας παρουσίασε τη στρατηγική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Π. Ρήγας παρουσίασε τη στρατηγική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα τρία βασικά σημεία της ομιλίας του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα στην πανελλαδική συνάντηση του Τμήματος Τ.Α. του κυβερνώντος κόμματος είναι: το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το πραγματικό δίπολο επί του οποίου θα κληθούν να πάρουν θέση οι πολίτες αλλά και οι «ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες», και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά, όπως τόνισε ο κ. Ρήγας, το αναπτυξιακό σχέδιο και η συνταγματική αναθεώρηση είναι οι δύο πυλώνες που αποτυπώνουν την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και την κοινωνική ανασυγκρότησή της. Προβληματισμός που πρέπει να αποτυπώνεται και στη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση, επέμεινε ο γραμματέας του κόμματος.

Όλα μαζί τα παραπάνω όμως, μπορούν να διαμορφώσουν το πραγματικό διακύβευμα, όπως ανέφερε στη συνέχεια. Από τη μια, η προστασία του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων, η εμβάθυνση της Δημοκρατίας και το αντι-νεοφιλελεύθερο μπλοκ, και από την άλλη οι θιασώτες του νεοφιλελεύθερου μπλοκ με ό,τι συνεπάγονται οι πολιτικές του για την κοινωνία και τους θεσμούς, είναι το δίπολο, σημείωσε ο Π. Ρήγας, στο οποίο «όλοι πρέπει να πάρουν θέση».

Στρατηγική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, όπως ανέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, οι ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες, οι οποίες θα ενισχύσουν το πιο πάνω πολιτικό σχέδιο. Οι συμμαχίες αυτές είναι η εναλλακτική λύση απέναντι σε πολλά θέματα, παρατήρησε ο Π. Ρήγας, θυμίζοντας στο σημείο αυτό της ομιλίας του, ότι κάποιες φορές η Τ.Α. ενσωμάτωσε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και απομακρύνθηκε από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ