ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Από το ‘’δις εις θάνατον’’ μέχρι χθες ήταν χρήσιμος για τη χώρα»

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Από το ‘’δις εις θάνατον’’ μέχρι χθες ήταν χρήσιμος για τη χώρα»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε και ένιωθε υποχρεωμένος να πει την αλήθεια στο λαό, τόνισε για τον πρώην πρωθυπουργό, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του, Γιάννης Πευκιανάκης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάντα επιθυμούσε τις μεταρρυθμίσεις και δεν υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια, κάτι που έπραξε και ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», είπε εμφανώς συγκινημένος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Πευκιανάκης και κάνοντας μια αναδρομή στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του πρώην πρωθυπουργού αναφέρθηκε στη δολοφονία του γαμπρού του, Παύλου Μπακογιάννη, αλλά και στον θάνατο της γυναίκας του, Μαρίκας.

«Πικράθηκε με το χαμό της γυναίκας του δεν μπορείτε να πιστέψετε τι αγάπη και τι στοργή της είχε...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πευκιανάκης, και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην περίοδο της κατοχής κατά την οποία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυλακίστηκε και καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο από τους Γερμανούς για την αντιστασιακή του δράση ως ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης.

«Από το ‘’δις εις θάνατον’’ μέχρι χθες ήταν χρήσιμος για τη χώρα», είπε ο κ. Πευκιανάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ