ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Μητσοτάκη εξέφρασαν εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, βουλευτές όλων των κομμάτων. Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του, την Πέμπτη.

Μεϊμαράκης: Οφείλουμε πολλά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

«Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγάλους της πολιτικής, στον οποίο οφείλουμε πολλά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μαχητής της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μεταρρυθμιστής και οραματιστής. Είμαστε πεπεισμένοι πως αν το μεταρρυθμιστικό του έργο δεν είχε διακοπεί, η χώρα μας θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη πορεία», προσθέτει.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.

Βαρβιτσιώτης: Πολύτιμη κληρονομιά για τους νεότερους

«Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ σήμερα τον Επίτιμο Πρόεδρο της παράταξής μας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Ο πρώην υπουργός προσθέτει τα εξής για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Τον Πρωθυπουργό που οραματίστηκε μια Ελλάδα ισχυρή, χωρίς δεσμεύσεις και εξωτερικές εξαρτήσεις, και εργάστηκε σκληρά για αυτήν. Τον πολιτικό που συνέβαλε έμπρακτα στην προσπάθεια για τη συμφιλίωση του Έθνους μας και που αφήνει σήμερα μια πολύτιμη κληρονομιά για τους νεότερους. Τον άνθρωπο με τον οποίο μας συνέδεε μια μακροχρόνια και ειλικρινής φιλία. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Βενιζέλος: Πέρασε πλέον στην ιστορία του τόπου

Με μια λιτή και περιεκτική ανάρτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στον θάνατο του Κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αποχαιρετούμε με σεβασμό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος πέρασε πλέον στην Ιστορία του τόπου».

Κουίκ: Ο τελευταίος ξεχωριστής γενιάς πολιτικών

«Έφυγε ο τελευταίος ξεχωριστής γενιάς πολιτικών. Καλοτάξιδος εκεί που θα ξαναβρεί την αγαπημένη του Μαρίκα. Συλλυπητήριά στην οικογένειά του» έγραψε στο τουίτερ, από την Αυστραλία όπου πραγματοποιεί από την Κυριακή επίσημη επίσκεψη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΑΡ: Περνά στην ιστορία της μεταπολίτευσης

Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας, εκφράζει η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι εκτιμάται «ιδιαιτέρως για την αντιδικτατορική του στάση και τη συμβολή του στο να κλείσει οριστικά ο κύκλος του εμφυλίου στην Ελλάδα. Περνά στην ιστορία ως μια από τις προσωπικότητες της μεταπολίτευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ