ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το post του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το post του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία αρχείου

Άγνωστες λεπτομέρειες για την γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έδωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο «υπουργός Οικονομικών του μνημονίου», όπως αποκαλεί τον εαυτό του ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όσα λέει για το πόσο του στάθηκε κατά την περίοδο του της «περιπέτειάς του με το Ειδικό Δικαστήριο.

«Ο λόγος όμως για αυτό το σημείωμα είναι άλλος. Την πραγματικά δύσκολη για μένα περίοδο, αυτή της περιπέτειας του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους λίγους που με στήριξε. Παρά το γεγονός ότι δεν μου χρωστούσε τίποτα, παρά το γεγονός ότι είμασταν από πολύ διαφορετικές πολιτικές γενιές και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Μετέφερε αυτή τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου τόσο απευθείας σε εμένα, όσο και σε πολλούς άλλους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ», αναφέρει στην ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιατί παρά την προχωρημένη ηλικία του εξακολουθούσε να ασχολείται με επιμονή και κουράγιο.

«Τους μήνες που ακολούθησαν, δεχόμουν και εγώ, όπως πολλοί προκάτοχοί μου, τα αναπόφευκτα τηλεφωνήματα στο υπουργείο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Για ένα θέμα στα Χανιά, για ένα θέμα ενός Χανιώτη ή άλλου. Πάντα απορούσα όταν έκλεινα το τηλέφωνο για το κουράγιο και την επιμονή του να ασχολείται σε αυτή την ηλικία. Και το γεγονός ότι συνήθως δεν υπήρχε κάποια ανταπόκριση στο αίτημα ουδόλως τον αποθάρρυνε ή τον κακοκάρδιζε», αναφέρει στο facebook, ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ