ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συγκινητική εξομολόγηση του πιο στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (pics&vid)

Η συγκινητική εξομολόγηση του πιο στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (pics&vid)

Ο πιο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ένας από τους πιο στενούς του φίλους, ο Γιάννης Πευκιανάκης μιλάει για τα 40 χρόνια που βρέθηκε στο πλευρό του Προέδρου.

«Ήταν τιμή μου και είμαι περήφανος που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με διάλεξε και μείναμε 40 χρόνια μαζί», λέει σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ALPHA εμφανώς συγκινημένος.

«Μ’ αγαπούσε και τον αγαπούσα», λέει με δάκρυα στα μάτια. Όσο για το αν ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον παίδευε, ο κ. Πευκιανάκης απαντά: «Ο Κωνστατίνος Μητσοτάκης δεν παίδευε τους ανθρώπους. Χαιρόταν με τους ανθρώπους. Τους συμβούλευε και ήξερε πάντα ποιος δουλεύει και ποιος δεν δουλεύει».

1234651 785086044862780 6160981729442060574 n

Δεν θυμάται να τον έκανε ποτέ να κλάψει όσο ήταν εν ζωή, παρά μόνο με τον θάνατό του. Ο κ. Πευκιανάκης μιλάει με δυσκολία και προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του «Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αυτό που λένε πλήρης ημερών εγώ δεν το καταλαβαίνω. Όταν χάνεις έναν ηγέτη όπως ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, χάνεις πολλά πράγματα στη ζωή»

"Γυρίσαμε την Ελλάδα 12 φορές. Από χωριό σε χωριό. Από βουνό σε βουνό. Σε νησιά. Με τρικυμίες, με φουρτούνες, με αέρηδες. Δίπλα του ήταν πάντα η Μαρίκα. Δίπλα του. Ακλόνητη. Κέρδισε τις εκλογές. Κέρδισε όμως και κάτι άλλο στην πορεία αυτή. Τη διεθνή παρουσία και δικαίωση. Θα σας θυμίσω την κούρσα στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες μόλις έγινε Πρωθυπουργός της χώρας, για να δείξει και να πει ότι κάτι συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Ξέρετε με τη ανταπόκριση τον δέχτηκαν όλοι...»

Η Μαρίκα Γιαννούκου ήταν η ψυχή του

Ο Κωνσταντίνος χαιρόταν με τα παιδιά του, χαιρόταν με τα εγγόνια και τα δισέγγονά του, με την Μαρίκα όμως ήταν άλλη η σχέση. Η Μαρίκα Γιαννούκου ήταν το στήριγμά του, η ψυχή του, η καρδιά του. Εγώ τον έχω ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο στην γυναίκα του, και έβλεπα με τη αγάπη και λατρεία μιλούσε ο ένας στον άλλον».

11188388 909458452425538 3534738471239836604 n

«Η Μαρίκα ήταν πολύ έξυπνη γυναίκα. Δεν την κορόιδευες εύκολα», λέει χαρακτηριστικά «Ούτε έμπαινε στην λούπα να δέχεται τα χαϊδέματα».

Ο κ. Πευκιανάκης μιλάει για το ένστικτο της συντρόφου του πρώην Πρωθυπουργού, και λέει χαρακτηριστικά πως οι αποφάσεις που «στοίχησαν» στο Κυριακό Μητσοτάκη ήταν αυτές που δεν άκουσε αυτό που του είπε η Μαρίκα.

Για την απώλεια του Παύλου Μπακογιάννη: «Γιατί μου το κάναν αυτό. Πώς δεν το πρόλαβα»

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν λύγισε στις φυλακές της Αγιάς, καταδικασμένος σε δις εις θάνατον. Κοιμόταν, ξυπνούσε και περίμενε...», λέει ο επί 4 δεκαετίες συνεργάτης του, θυμούμενος τις διηγήσεις του. «Η πιο συγκλονιστική στιγμή στη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η πιο δραματική στιγμή, ήταν όταν δολοφονήσαν αυτοί οι αλήτες της 17Ν τον Παύλο Μπακογιάννη. Πληγωμένο λιοντάρι. Εγώ το έζησα στο σπίτι και ξέρω. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήγαινε με τον Μανούσο και γυρνούσε με τον Μανούσο. Πήγαινε στο κόμμα και ξαναγύριζε στο σπίτι της Ντόρας. Έφευγε από το σπίτι της Ντόρας και πήγαινε στο δικό του στη Ριγηλής. Έλεγε... γιατί μου το κάνανε αυτό. Πώς δεν το πρόλαβα»

«Μπορεί να ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής του αλλά ήταν και η στιγμή που έδειξε πως ήταν ο μεγάλος ηγέτης που βάζει πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα, τις πληγές, τις δυσκολίες και τα δράματα... την πατρίδα. Κι αυτό το έδειξε όταν μπήκε στη Βουλή... Έσπασε η φωνή του αλλά η ψυχραιμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν αυτή που τον κράτησε ώστε να μην βάλει τα κλάματα»

«Έκλαψε με τον Παύλο», λέει ο κ. Πευκιανάκης και σπάει η φωνή του «Δεν έκλεγε μπροστά στους άλλους»

Ο Μανούσος είναι ένας στρατιώτης ο οποίος έχει δείξει ότι υπάρχουν άντρες

«Ο Μανούσος είναι ένας στρατιώτης ο οποίος έχει δείξει ότι υπάρχουν άντρες», λέει για τον πιο κοντινό άνθρωπο, τον φρουρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, χωρίς να θέλει να πει περισσότερα.

Κάθε Δευτέρα έτρωγε φασολάδα

Ο κ. Πευκιανάκης μιλάει για τις συνήθειες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Για την συνέπεια στα ραντεβού του, για την αναγκαιότητα της μεσημεριανής του σχέστας. «Δεν άλλαζε ποτέ το πρόγραμμά του, το πρόγραμμά του ήταν σταθερό.

994324 592570780780975 1953892052 n copy

Ούτε τις ώρες που έτρωγε άλλαζε. Πρώτα από όλα κάθε Δευτέρα έτρωγε φασολάδα. Του άρεσαν ωμές αγκινάρες με λεμόνι και αλάτι»

Καλό κατευόδιο κύριε πρόεδρε. Καλό ταξίδι κύριε πρόεδρε

«Καλό κατευόδιο κύριε πρόεδρε. Καλέ ταξίδι κύριε πρόεδρε», αυτό που του λέω τώρα δεν περίμενα ποτέ να του το πω.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι δικαιωμένος στη συνείδηση των Ελλήνων. Τώρα όλοι πιστεύουν ότι έπρεπε να κάναμε τα ελάχιστα από αυτά που έλεγε ο Μητσοτάκης να γίνουν το ’90-93.

10430855 785503724821012 2494378585737761466 n

Αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αντρέας Παπαντρέου κλείνονταν σε ένα δωμάτιο και συζητούσαν και βγαίνανε και λέγανε αυτή την απόφαση πήραμε, αυτό θα κάνουμε... η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αντρέας Παπαντρέου κλείνονταν σε ένα δωμάτιο και συζητούσαν, και βγαίνανε και λέγανε αυτή την απόφαση πήραμε, αυτό θα κάνουμε, Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Φιλελεύθερος ξεκίνησε. Φιλελεύθερος τελείωσε. Τον φιλελευθερισμό δίδαξε.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ρεαλιστής, είχε όραμα, ήταν φιλελεύθερος. Φιλελεύθερος ξεκίνησε, φιλελεύθερος έμεινε, φιλελεύθερος τελείωσε, τον φιλελευθερισμό δίδαξε. Τι είναι ο φιλελευθερισμός. Λιγότερο κράτος, αποτελεσματικό κράτος, μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικός τομέας, θέσεις εργασίας
Έβγαινε ο Αντρέας από την συνάντηση με τον Μητσοτάκη και έκανε δηλώσεις που ήταν στην γραμμή Μητσοτάκη.

Αστικός μύθος ή πραγματικότητα τα ντολμαδάκια της Μαρίκας

Η Μαρίκα ήταν αρχόντισσά και ήταν δίπλα στα μεγάλα. Με τα ντολμαδάκια πήγανε να ειρωνευτούν. Αλλά τότε έγινε εθνική συμφιλίωση. Ο Φλωράκης με τον Κύρκο ξέρανε πως αν ο Μητσοτάκης πει ναι, είναι ναι. Αν πει όχι είναι όχι.

10255559 715571968480855 3602476938003814962 n

Γκαντέμης; Ο πιο τυχερός άνθρωπος που γνώρισε η Ελλάς

Γκαντέμης; Ο πιο τυχερός άνθρωπος που γνώρισε η Ελλάς. Γκαντέμης για τα παιδιά του όπως είναι σήμερα; Γκαντέμης με το εγγόνια του; Με την Μαρίκα; Γκαντέμης που έφτασε τα 99. Για την χώρα εκεί που ήθελε να την οδηγήσει και δεν τον αφήσανε; Ναι. Ήταν ο πιο τυχερός γιατί ο Μητσοτάκης πήγε στο μέτωπο. Μην το ξεχνάτε...

977693 698513933519992 7017321103938534940 o

Το τρένο στην Κόρινθο. Στους βομβαρδισμούς ο Μητσοτάκης δεν βγήκε από το τρένο. Σκάσαν οι βόμβες μπροστά πίσω, δίπλα αλλά ο Μητσοτάκης δεν έπαθε τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ