Ποινική δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του για το μαύρο χρήμα
Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, σχετικά με τη νομιμότητα καταθέσεων του ζευγαριού που έχουν εντοπιστεί στο εξωτερικό, αλλά και του ελέγχου της απόκτησης ακίνητης περιουσίας μετά το 2000, οπότε ο κ. Παπαντωνίου θήτευσε στο υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η δίωξη αφορά συγκεκριμένο λογαριασμό του πρώην υπουργού, που εντοπίστηκε από την αποκαλούμενη λίστα Μπόργιανς.
Πρόκειται για ένα από τους τρεις λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία που ζητήθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής από τις ελβετικές αρχές.
Η Τέιλορ Σουίφτ τιμά τη μνήμη της Ντόλι Πάρτον: «Ήταν ένα δώρο που δεν σταματούσε να προσφέρει»
21:01
Οι ΗΠΑ εξάρθρωσαν κινεζικό δίκτυο χάκερ που «εισέβαλε» σε NASA, Fed και Γερουσία
20:52
Βερολίνο: Εκκένωση συνοικίας μετά την ανακάλυψη βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
20:45
Γεωργιάδης: Προς καταγραφή η περιουσία του υπ. Υγείας - Προβλήτα στις ΗΠΑ στα κληροδοτήματα
20:36