ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στον Γιλντιρίμ: Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλο

Τσίπρας στον Γιλντιρίμ: Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

Αυτή την ώρα γίνονται οι δηλώσεις των δύο ηγετών ενώ στη συνέχεια Τσίπρας και Γιλντιρίμ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στην προσφώνησή του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αποτελεί σταθερή πεποίθησή της Αθήνας ότι η καλή σχέση συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι προς όφελος και των δυο χωρών.

«Υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, μπροστά στις κάμερες.

Θέλω να επισημάνω ότι και οι δυο χώρες πέρασαν το τελευταίο διάστημα δυσκολίες, αλλά κανένας ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του άλλου είπε ο κ. Τσίπρας.

Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ό ένας τον άλλο, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Γιλντιρίμ: Μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα...

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην αντιφώνησή του ανέφερε, ότι οι δύο χώρες μοιράζονται την ίδια μοίρα, σημειώνοντας ότι οι ευκαιρίες συνεργασίας που έχουν η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύ περισσότερες από τα υπάρχοντα προβλήματα.

Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες συνεργασίας που έχουμε μπροστά μας με μια αντίληψη καλής γειτονίας διαλόγου και δικαιοσύνης τόνισε ο κ. Γιλντιρίμ.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ