ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικούς πίνακες με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο έδειξε ο Τσίπρας στον Γιλντιρίμ

Αναλυτικούς πίνακες με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο έδειξε ο Τσίπρας στον Γιλντιρίμ
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αναλυτικούς πίνακες με στοιχεία των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο έδειξε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στη διάρκεια της κατ΄ ίδιαν συνάντησής τους που διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε εκτεταμένα το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων και τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, οι δύο άνδρες συζήτησαν όλες τις πτυχές του Κυπριακού σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το ζήτημα των «8» Τούρκων στρατιωτικών, από την πλευρά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ωστόσο δεν αποτέλεσε βασικό θέμα στις συζητήσεις. Ο Γιλντιρίμ έδειξε να κατανοεί το σεβασμό των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, διεξήχθησαν διευρυμένες συζητήσεις με τη συμμετοχή: του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, του επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλη Καλπαδάκη και του γγ του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Παρασκευόπουλου και ομολόγων τους από την τουρκική κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ