ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κόντρα Τόσκα - ΝΔ για τα Εξάρχεια

Συνεχίζεται η κόντρα Τόσκα - ΝΔ για τα Εξάρχεια

Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάει ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά την αποπομπή του υπουργού.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «καθιστά τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί, από την στιγμή που δεν "καθαιρεί" τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και κάνει λόγο για «παράδοση του κέντρου της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία».

«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες, από την ομολογία Τόσκα ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο και από την απαγόρευση που εξέδωσε για μια νόμιμη, ειρηνική διαδήλωση των αστυνομικών και η κυβέρνηση επέλεξε να παραδώσει το κέντρο της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία, υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημειώνει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για όλους, όχι όμως για τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να επιβάλουν το χάος, να καίνε και να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να απειλούν ανθρώπινες ζωές. Συνεχείς επιθέσεις και τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ σε γειτονιές όπως το Μενίδι, οι σφαίρες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων. Αυτή είναι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί ασφάλειας, ευνομούμενης πολιτείας και Κράτους δικαίου», καταλήγει η ΝΔ.

Τόσκας: Προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασής του για απαγόρευση της συγκέντρωσης ενώ έκανε λόγο για «προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας».

«Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών», τόνισε ο Νίκος Τόσκας στο περιθώριο της ημερίδας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για την Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ