ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Μας θεωρούν ευεργέτες

Μπαλάφας: Μας θεωρούν ευεργέτες
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στη δήλωση πως «έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες» προέβη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, τονίζοντας πως με αφορμή τη μείωση των εισφορών που πληρώνουν οι εν λόγω επαγγελματίες -όπως είπε- τον σταμάτησε μηχανάκι στο δρόμο και του είπε ότι θεωρούν την κυβέρνηση ευεργέτες.

«Σας λέω γεγονότα. Δεν σας λέω ότι πανηγυρίζουμε, αλλά ο κόσμος του ΕΒΕ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο) θεωρεί πολύ θετικό μέτρο τη μείωση των ασφαλίστρων σε αυτές τις συνθήκες», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δικαστικούς/εισαγγελικούς λειτουργούς, υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια τη Δικαιοσύνη, γεγονός που τους προβληματίζει, ενώ έκανε λόγο για για παραδικαστικά κυκλώματα που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης. «Εσείς πιστεύετε ότι δεν πρέπει να μας προβληματίζει όταν δυστυχώς η Δικαιοσύνη είναι στον πάτο της επιλογής των πολιτών;» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής».

«Θέλει προσοχή από όλους μας στην κατεύθυνση να μην εξυπηρετούμε άλλους σκοπούς πέρα από την αυστηρή απόδοση και ερμηνεία του νομικού και θεσμικού μας πλαισίου, ίσως κάποιες στιγμές αυτό, στο όνομα κάποιας σκοπιμότητας, μπαίνει δεύτερο» παρατήρησε ακόμα.

Ο κ. Μπαλάφας σχολίασε και τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου στη νομική υπηρεσία του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα υπήρχε μόνο αν επρόκειτο για εν ενεργεία δικαστικό. Η θητεία της ολοκληρώθηκε είπε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν βλέπει ταμπέλες στην αξιοποίηση εκπροσώπων θεσμών.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο στις αγορές, ο υφυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται, λέγοντας «δε σκοτωνόμαστε δεν τρελαινόμαστε, δεν θέλουμε η έξοδος να είναι έξοδος μαϊμού». «Η μιζέρια δεν ταιριάζει στον ελληνικό λαό, καμία ωραιοποίηση, αλλά όχι και καταστροφολογία» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ