ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πατούλης βάζει... πλώρη για τον Δήμο Αθηναίων

Ο Πατούλης βάζει... πλώρη για τον Δήμο Αθηναίων
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με σήμα την Ακρόπολη αλλά και με θέα προς το ιστορικό μνημείο φαίνεται πως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Πατούλης.

Ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο εστιατόριο «Διόνυσος» ο ίδιος ως πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά». Η κίνηση Πατούλη, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» έρχεται να ταράξει τα νερά, που είναι ήδη ανταριασμένα όχι μόνον στον Δήμο Αθηναίων αλλά στην Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Παρά το γεγονός ότι επισήμως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για μετά από σχεδόν δύο χρόνια, τον Μάιο του 2019, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα που επιβεβαιώνει πολλά.

Επιβεβαιώνει καταρχάς την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τον ιδιαιτέρως εμβληματικό πολιτικά Δήμο Αθηναίων, πρόθεση που συζητιόταν ήδη πριν από τις εκλογές του 2014. Επιβεβαιώνει επίσης εκείνο για το οποίο πολλοί τον κατηγορούν και άλλοι τον θαυμάζουν, την πολυπραγμοσύνη του καθώς είναι εν ενεργεία Δήμαρχος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων. Επιβεβαιώνει επίσης τις επιρροές του από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το όνομα του ομίλου παραπέμπει στα προεκλογικά συνθήματα του πλανητάρχη «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» και «Πρώτα η Αμερική».

Βέβαια ένας «όμιλος ενεργών πολιτών» δεν αποτελεί απαραίτητα παράταξη υποψηφίων αλλά δίνει ένα σαφές στίγμα προθέσεων. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πατούλης προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και αν ο ίδιος εδώ και καιρό τονίζει ότι εκείνος είναι «Εθνική Ελλάδος» και αυτοδιοικητικός χωρίς ταυτότητα.

Η Πειραιώς δεν έχει λάβει αποφάσεις για το ποιον θα στηρίξει στον Δήμο Αθηναίων αλλά πολλοί θυμούνται τι συνέβη στις εκλογές του 2014 με την πολυδιάσπαση των δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ