ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Και ο Κουρουμπλής επιβεβαιώνει λαθρεμπόριο τσιγάρων

Λοβέρδος: Και ο Κουρουμπλής επιβεβαιώνει λαθρεμπόριο τσιγάρων
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιβεβαιώνει κατά τον Ανδρέα Λοβέρδο και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι το ουκρανικό πλοίο με φορτίο 2.047 χαρτοκιβώτια τσιγάρα, που παραμένει ακινητοποιημένο στην Παλαιόχωρα Χανίων, αφορά λαθρεμπόριο.

Με αφορμή την έγγραφη απάντηση του κ. Κουρουμπλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει ότι κι εκείνος με τη σειρά του επιβεβαιώνει ότι η εισαγωγική εταιρεία στο Λίβανο είναι ενεργή και υπαρκτή, αλλά δηλώνει ότι δεν εμπλέκεται σε καμία συναλλαγή με τον αποστολέα των τσιγάρων και καταλήγει ότι σχηματισθείσα δικογραφία από την έρευνα λιμενικών, εισαγγελικών, τελωνειακών και προξενικών αρχών έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη που έχει πλέον το λόγο.

«Ταυτοχρόνως, ούτε και στην απάντησή του ο υπουργός Ναυτιλίας δηλώνει να έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της εξαγωγικής εταιρείας από το Μαυροβούνιο για το εμπόρευμα που απέστειλε. Εμπόρευμα λοιπόν ελληνικής καπνοβιομηχανίας, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, μένει στα αζήτητα. Οι εξαγωγείς χάθηκαν και οι εισαγωγείς δηλώνουν πως δεν έχουν ιδέα! Κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια μένουν στον αέρα!», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

«Οι ισχυρότατες αυτές ενδείξεις συγκροτούν τον ορισμό της λαθρεμπορίας, συμπληρώνονται μάλιστα, και από τις υπόλοιπες εξίσου ισχυρές ενδείξεις που έχουν καταγράψει οι τελωνειακές αρχές, περί ανασφάλιστου εμπορεύματος, ύποπτης όψης του εμπορεύματος κλπ.», σημειώνει και ζητά διευκρινίσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή:

1.Με ποιά στοιχεία απέκλεισε την λαθρεμπορία σε ραδιοφωνική συνέντευξή του;

2.Τι ακριβώς εννοούσε όταν, απαντώντας στις απλές και ήπιες αρχικές μας ερωτήσεις, μας έλεγε πως θα τρίβουμε τα μάτια μας.

«Συλλογικά η Κυβέρνηση στο θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων είναι εκτεθειμένη. Και τα κίνητρά της σιγά -σιγά γίνονται προφανή», καταλήγει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ