ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ:Αισιοδοξία στα επιτελεία των υποψηφίων

Εκλογές ΝΔ:Αισιοδοξία στα επιτελεία των υποψηφίων
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού Eurokinissi/-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗ

Σε μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στα 883 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, ευελπιστούν στη ΝΔ εάν τελικώς γίνου οι εκλογές μετά τις πρωινές εξελίξεις.

Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει την επανασυσπείρωση της παράταξης και θα δώσει μια ουσιαστική ώθηση στο νέο αρχηγό. Στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2009 είχαν ψηφίσει 781.136 ψηφοφόροι, κάτι που πάντως δεν αναμένεται να συμβεί και σήμερα καθώς στη ΝΔ δηλώνουν ικανοποιημένοι με ένα νούμερο που θα αγγίζει τους 200 χιλιάδες ψηφοφόρους.

Στα επιτελεία των υποψηφίων επικρατεί αισιοδοξία για το αποτέλεσμα με τον Βαγγέλη Μειμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να στοχεύουν για την πρωτιά και τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αδωνι Γεωργιάδη να εκτιμούν πως θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Στη ΝΔ δεν λείπουν παράλληλα οι φωνές που υποστηρίζουν πως η διαδικασία θα πρέπει να λήξει σήμερα καθώς η παράταση ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου για μια ακόμα εβδομάδα, και μάλιστα μεταξύ δύο υποψηφίων, θα εντείνει το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα και ενδέχεται να δημιουργήσει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις για το μέλλον.

Στα επιτελεία των υποψηφίων αν και δηλώνουν όλοι αισιόδοξοι αναγνωρίζουν πως η όποια πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο δείγμα και με αυτό το δεδομένο δεν πραγματοποιήθηκαν και δημοσκοπήσεις από μεγάλες εταιρίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στελέχη της ΝΔ τόνιζαν στο CNN Greece πως όλα θα κριθούν από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσων αποφασίσουν να πάνε να ψηφίσουν, δηλαδή από την ηλικία τους, τη σχέση που διατηρούν με το κόμμα, τον τόπο διαμονής τους κλπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ