ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Τι είπα στον Λαφαζάνη όταν πρότεινε να πάρουμε τα 20 δισ. από το Νομισματοκοπείο

Μάρδας: Τι είπα στον Λαφαζάνη όταν πρότεινε να πάρουμε τα 20 δισ. από το Νομισματοκοπείο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας περιγράφοντας όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού συμβουλίου στο οποίο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε προτείνει εισβολή στο Νομισματοκοπείο.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, είχε γίνει μια συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο, στην οποία έτυχε να συμμετέχει ο ίδιος.

«Μια αντίδραση υπήρχε όταν είχε ακουστεί αυτή η πρόταση, για να μπουκάρουμε να πάρουμε τα 20 δισ. που βρίσκονταν στο νομισματοκοπείο αποθηκεμένα. Είχε πει ο κ. Λαφαζάνης ότι "να και ο κ. Μάρδας ξέρει ότι υπάρχουν αυτά τα 20 δισ. και δεν μας τα λέει και ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουμε δεξιά και αριστερά". Και σηκώθηκε και είπε να φύγουμε από το μνημόνιο, να πάμε στη δραχμή . Επειδή υπήρχε μια προσωπική μομφή απάντησα με τον τρόπο που απάντησα» ανέφερε ο κ. Μάρδας και συνέχισε:

Απαντώντας, είπα καταρχάς ότι πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτά τα χρήματα είναι δικά μας ή κάποιου άλλου γιατί αν είναι κάποιου άλλου, αποτελεί θέμα κλοπής.

«Ουδείς σηκώθηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο να επικροτήσει τη συγκεκριμένη άποψη» διευκρίνισε ο κ. Μάρδας, σημειώνοντας πως η ομάδα Λαφαζάνη ήταν υπέρ της δραχμής, όμως η συντριπτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση ήταν υπέρ του ευρώ.

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε επίσης στις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως η παρουσίαση της πρότασης περί παράλληλου συστήματος πληρωμών είχε γίνει σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ