ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή της ΝΔ για τη δήλωση του Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Οργή της ΝΔ για τη δήλωση του Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»
eurokinissi

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ σχετικά με τη θέση της θρησκείας στην Ελλάδα και τους «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για παραλήρημα ιδεοληψίας από τον πρόεδρο της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί επίσης τον κ. Βούτση ότι δεν δίστασε να πλήξει το κύρος του Κοινοβουλίου "για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα"

"Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας" λέει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον κ. Βούτση ότι δεν δίστασε να πλήξει το κύρος του Κοινοβουλίου "για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα"

"Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση.

Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Οι δηλώσεις Βούτση

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα, που έχει προκύψει από το Προεδρικό διάταγμα για την ανάδειξη σημαιοφόρων στα δημοτικά μέσω κλήρωσης, και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε «σφραγίδες» για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Ο κ. Βούτης αναφερόμενος στις μαθητικές παρελάσεις επεσήμανε πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα»

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε, για ακόμη μία φορά, της απόφασής του σε σχέση με τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής.

«...η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής δεν είναι μία ενέργεια που γίνεται κάθε ημέρα. Έχει γίνει πολλές φορές στη Βουλή και ορθώς συνελήφθησαν. Στο παρελθόν της Βουλής δεν υπήρξε καμία σύλληψη και τιμωρία και στην επιστολή μου προς τον κ. Μητσοτάκη υπενθύμισα τέτοιες στιγμές. Στόχος είναι η πρόληψη και αποσόβηση. Μετά την καταγραφή και την διασταύρωση των στοιχείων όσων μετέχουν η κατάληψη είναι πάντα η ίδια. Αυτό δεν σημαίνει πως στο μέλλον αν υπάρξουν στιγμές βίαιες πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα. Το ότι υπήρξαν έξαλλες και κυνικές δηλώσεις από μέλη της ΝΔ παραπέμπει σε μία αντιπολίτευση που ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη. Ρωτήστε τη Νέα Δημοκρατία για το τι συνέβη με τον Ρουβίκωνα. Έχουν δικαίωμα να φτιάχνουν ατζέντα ακόμη και για ψηφοθηρία από τον χώρο της Χρυσής Αυγής», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ