ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα ΝΔ-Καμμένου με φόντο τη στάση του στις δηλώσεις Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Σκληρή κόντρα ΝΔ-Καμμένου με φόντο τη στάση του στις δηλώσεις Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Συνεχίζεται η κόντρα που προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πολιτική και δεν υπάρχει λόγος ρήξης ακόμα και αν υπάρχει διαφωνία στο θέμα της Θρησκείας. «Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις, μόνο ακόρεστη δίψα για εξουσία», απάντησε η ΝΔ με τον Πάνο Καμμένο να επιτίθεται στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

Αναλυτικά, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί στο skai υποστήριξε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κινδυνεύει αφού είναι μια πολιτική συνεργασία, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός.

«Αν ψάχνουν λόγο ρήξης, κάνουν λάθος. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός» είπε ο κ. Καμμένος.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις παρά μόνο ακόρεστη δίψα για εξουσία και να τον προέτρεψε να ασχοληθεί με την απολογία του σε σχέση με τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους»

«Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες - ενόψει της συζήτησης στη Βουλή - με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών» προσθέτει, στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

4143154

Άμεση ήταν και η απάντηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κατάντησε τη ΝΔ αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος έγραψε:

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

Την Τετάρτη, ο Πάνος Καμμένος με ένα τουίτ είχε διαφοροποιηθεί από τις απόψεις Βούτση

Ενώ η ΝΔ είχε εκφράσει την οργή της αποδίδοντας στον κ. Βούτση «παραλήρημα ιδεοληψίας»

BOYTSHS

"Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας" έλεγε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η κόντρα ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης όταν κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε υποστηρίξει ότι:

«Όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε «σφραγίδες» για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ