ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Εμπρηστές πίσω από τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Τόσκας: Εμπρηστές πίσω από τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βέβαιος πως οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί την ίδια μέρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο να έχουμε 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, και από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου να έχουμε 84 πυρκαγιές, και μάλιστα τις περισσότερες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πολλά λέγονται και πολλά παίζονται», τόνισε ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του.

«Μια φωτιά άναβε, άλλη μια ξεσπούσε κάπου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν πισώπλατες μαχαιριές στους πυροσβέστες, στον μηχανισμό που προσπαθούσε να σώσει τον τόπο και το δάσος, αυτές οι ενέργειες, που κάποιοι για λόγους συμφεροντολογικούς; οικοπεδικά συμφέροντα; κάποιοι θέλουν να δούνε ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση; Αυτό είναι το πιθανότερο», επισήμανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε, επίσης, ότι «σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις τυχαίων πυρκαγιών, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν σχέση με εμπρησμούς, αυτές είναι όλες οι ενδείξεις», ενώ προσέθεσε, πως πιλότοι ελικοπτέρων είδαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά, την ίδια στιγμή που είχε περικυκλωθεί η πυρκαγιά.

«Υπάρχουν συμφέροντα τα οποία ψάχνουμε σε συγκεκριμένες περιοχές και της Αττικής και αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα ψάχνουμε όσος καιρός και να περάσει», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στις πυρκαγιές.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από μία τρομοκρατική επίθεση από τον ISIS, ο κ.Τόσκας επισήμανε: «Είναι αποδεκτό από όλους ότι η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας, είναι ασφαλέστατη περιοχή, ίσως η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται από έγγραφα ευρωπαϊκά, αμερικανικά και τα λοιπά και γι' αυτό ένας πολύ μεγάλος, τεράστιος αριθμός τουριστών επισκέφθηκε και επισκέπτεται τη χώρα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ