ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχές Νοεμβρίου οι κάλπες για την ηγεσία Κεντροαριστεράς - Παράβολο 2.000 για τους υποψηφίους

Αρχές Νοεμβρίου οι κάλπες για την ηγεσία Κεντροαριστεράς - Παράβολο 2.000 για τους υποψηφίους
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πιθανότατα έως της 8 Σεπτεμβρίου θα έχουν δυνατότητα να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους οι ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, που συνεδρίασε το απόγευμα, κάθε ένας από τους υποψηφίους θα πρέπει να πληρώσει ένα παράβολο των 2.000 ευρώ.

Προκειμένου να υποβάλει υποψηφιότητα πρέπει να συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές από 7 περιφέρειες της χώρας. Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης των υπογραφών είναι η 24η Σεπτεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου και ημέρα Κυριακή. Ο δεύτερος γύρος, εφόσον απαιτηθεί να υπάρξει, αναμένεται να λάβει χώρα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, θα κληθούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους που θα θέσει η επιτροπή και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Αύριο, Πέμπτη, επιτροπή τεχνικών από όλες τις πλευρές θα εξετάσει τις λεπτομέρειες για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ