ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης. Θα έχουμε τριπλασιασμό των επενδύσεων το 2017

Σταθάκης. Θα έχουμε τριπλασιασμό των επενδύσεων το 2017
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επενδύσεις στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Σταθάκης. «Θα έχουμε τριπλασιασμό των επενδύσεων για το 2017», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα του νέου αναπτυξιακού νόμου στην οικονομία.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην ανάκαμψη των επενδύσεων καθώς η ανάκαμψη των επενδύσεων συνεπάγεται με ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ παρέπεμψε στα στοιχεία που αναμένεται να δείξουν τριπλασιασμό των επενδύσεων το 2017.

Μάλιστα για όσους τα αμφισβητούν, και όπως χαρακτηριστικά είπε θέλουν να κάνουν τα κομματικά γραφεία τους επενδυτικά, να δουν τα στοιχεία του 2017 που δείχνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα.

Ο κ. Σταθάκης, πρόσθεσε ότι οι δείκτες που επιβεβαιώνουν την αυξητική αυτή τάση είναι η τεράστια άνοδος του τουρισμού και η κινητικότητα που υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που έχει αλλάξει, κατά την άποψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος είναι η ανάκαμψη των τουριστικών επενδύσεων στην Αθήνα, όπου όπως είπε χτίζονται 12 μεγάλα ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχει θέμα επενδύσεων που θέλουμε και άλλων που δεν θέλουμε, επισήμανε, διευκρινίζοντας πάντως πως «η κυβέρνηση δίνει το στίγμα, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, που ενισχύει μικρομεσαίες επενδύσεις για παράδειγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ