ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για επενδύσεις και ναυτιλία συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Κινέζο πρέσβη

Για επενδύσεις και ναυτιλία συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Κινέζο πρέσβη

Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zou Xiaoli, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην 82η Δ.Ε.Θ., στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας, η οποία, ως γνωστόν, εγκαινιάσθηκε επί ημερών Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δυο τους αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίστηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας - Πεκίνου.

KYRIAKOS 2

Με την ευκαιρία εξάλλου της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Zou Xiaoli στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος Πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή Δ.Ε.Θ. Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν τέλος οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ