ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφιοτήτων - Τα «ναι» και τα «όχι»

Κεντροαριστερά: Ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφιοτήτων - Τα «ναι» και τα «όχι»

Εντείνονται οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά καθώς σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφιοτήτων. Μέχρι στιγμής, η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιάννης Μανιάτης έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι για το νέο πολιτικό φορέα ενώ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων κλείνει στις 8 Σεπτεμβρίου και η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ανδρουλάκης: Ναι σε νέο ΠΑΣΟΚ, όχι σε νέα Ένωση Κέντρου

Κατά πάσα πιθανότητα ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη την υποψηφιότητά του, ενώ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέπτυξε το όραμά του για την επόμενη μέρα λέγοντας «ναι σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ» αλλά «όχι σε νέα Ένωση Κέντρου».

«Κάνουμε μια προσπάθεια που δεν πρέπει να οδηγεί σε μια νέα Ένωση Κέντρου που θα διευθετεί παλαιές φιλοδοξίες, αλλά σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ που θα έχει μάθει από τα λάθη του και θα αγκαλιάζει τον κόσμο από την αριστερή Σοσιαλδημοκρατία μέχρι το φιλελεύθερο Κέντρο. Με σύγχρονο πρόγραμμα, νέο ήθος και πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

2307049

(Πηγή: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

«Όχι» από τη Δημοκρατική Ευθύνη

Την ίδια ώρα η Δημοκρατική ευθύνη που υποστηρίζεται από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Παπαδόπουλο, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις διεργασίες σύστασης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι από την ίδρυσή της είχε ξεκαθαρίσει ότι ούτε συμμετέχει στις διεργασίες αυτές ούτε υποστηρίζει κάποιον από τους επίδοξους επιγόνους.

Επικαλείται την έλλειψη μιας «κινούσας ιδέας» που προκαλεί πεποιθήσεις στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας και ταυτόχρονα διεγείρει το συναίσθημα του λαού, προσωπικές φιλοδοξίες, ότι «ήδη διαφαίνεται αυτή η περιπέτεια συνένωσης διαφορετικών προσώπων και αντιλήψεων, χωρίς πολιτική πρόταση για τη χώρα».

2526532

(Πηγή: EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Οι προτάσεις του Μανιάτη στον Αλιβιζάτο για την εκλογική διαδικασία

Ο ένας εκ των υποψηφίων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι υποδειγματική καθώς η παρουσία του Ν. Αλιβιζάτου και όλων των μελών της Επιτροπής είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το εγχείρημα της ανανέωσης της προοδευτικής παράταξης θα είναι πετυχημένο.

«Αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών που ζητούν, χωρίς περιορισμούς στη συμμετοχή, την ενημέρωση και τη διαφάνεια, διαδικασίες που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα των νέων», τόνισε ο κ. Μανιάτης, ο οποίος κατέθεσε στον κ. Αλιβιζάτο τρεις προτάσεις:

-Τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου,

-τη διενέργεια debates με κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων, κατά το δυνατόν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας,

-την οργάνωση 2 ανοιχτών θεματικών συζητήσεων για κορυφαία θέματα της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ