ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2017: Τα τρία προβλήματα της πόλης που θα θίξει ο Μπουτάρης στους πολιτικούς αρχηγούς

ΔΕΘ 2017: Τα τρία προβλήματα της πόλης που θα θίξει ο Μπουτάρης στους πολιτικούς αρχηγούς
EUROKINISSI

Τρία προβλήματα της Θεσσαλονίκης, τα οποία επιζητούν άμεσα λύσεις, αναμένεται να θίξει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στους αρχηγούς όλων των κομμάτων που θα βρεθούν στην πόλη με αφορμή την 82η ΔΕΘ.

Πρόκειται για την την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του παραλιακού μετώπου από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον δήμο, τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου και την ανάπλαση της λεγόμενης νοτιοανατολικής πύλης.

«Ζητάμε από τους "οπλαρχηγούς" την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του παραλιακού μετώπου στην πόλη. Αυτή τη στιγμή τα κομμάτια από τον Λευκό Πύργο έως το Μακεδονία Παλλάς, από το Μέγαρο Μουσικής έως τον 'Ορμο Κελαρίου και από τη Μ. Κάλλας έως την εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου δεν ανήκουν στον δήμο», είπε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Μας απασχολεί και ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου. Πρέπει κάποιος να αναλάβει τη συνολική ευθύνη και να μην περιμένουμε από τον κάθε χορηγό. Θα είναι διαδημοτική συνεργασία, θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης; Κατά την άποψη μου η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Το τρίτο ζήτημα που θα θίξει ο κ.Μπουτάρης είναι η νοτιοανατολική πύλη, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει η διάνοιξη της οδού Ψελλού και να διαμορφωθεί ο τερματικός σταθμός του μετρό στην περιοχή της Νέας Ελβετίας.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος στάθηκε και στη διοργάνωση της 82ης ΔΕΘ, εκφράζοντας την πρόταση να γίνει μια «μοντέρνα, μεγάλη, εμποροπανήγυρη», ενώ εξήρε τις προσπάθειες του προέδρου της ΔΕΘ - HELEXPO, Τάσου Τζήκα και του γενικού διευθυντή, Κυριάκου Ποζρικίδη.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης. «Είναι θέμα κρατικό, όμως θέλω να κάνω πρόταση να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας της αγοράς. Να εξευρωπαϊστούμε. Η αγορά να λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Όλοι έχουμε φίλους που δουλεύουν στα μαγαζιά», είπε ο κ. Μπουτάρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ