ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Γλέζο: Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου...

Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Γλέζο: Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου...
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Μανώλη Γλέζο και την Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε αγνοήσει την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και είχε συνοδεύσει τον Γερμανό πρέσβη στην κατάθεση στεφάνου στο Δίστομο.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε την άρνηση Μανώλη Γλέζου να παραστεί στην Πνύκα, για την ομιλία Μακρόν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Ο Μανώλης Γλέζος που πριν 3 μήνες με έσπρωξε για να βάλει τη γερμανική σημαία στο Δίστομο, σήμερα δηλώνει ότι "δεν θα παρευρεθεί στην βεβήλωση της Πνύκας".

Φαίνεται υπάρχουν καλοί και κακοί κατακτητές.

Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου...», έγραψε στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανεβάζοντας ταυτόχρονα φωτογραφίες από το περιστατικό με τον Γερμανό πρέσβη και τον κ. Γλέζο στο Δίστομο.

Η άρνηση του Μανώλη Γλέζου

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ήταν ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους του Εμανουέλ Μακρόν για την ομιλία του στην Πνύκα.

Ωστόσο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν έκανε αποδεκτή την πρόσκληση κάνοντας λόγο για μία «ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα» η οποία «καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο πρόεδρο».

Ο Μανώλης Γλέζος εξηγεί σε δήλωσή του τους λόγους για τους οποίους δεν θα παραστεί στην ομιλία Μακρόν:

«Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό.

Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στην μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.

Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική διαφορά.
Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού.

Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο.
Όσες υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά.

Δεν πουλάμε, παραχωρούμε.
Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό.
Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά..

Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού.

Με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό «Vae Victis»

Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.

Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Γι αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την σημερινή πρόσκληση για να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας.

Μανώλης Γλέζος

Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2017»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ