ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτική κόντρα Κουρουμπλή-Γεωργιάδη για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

Τηλεοπτική κόντρα Κουρουμπλή-Γεωργιάδη για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση με αφορμή τη ρύπανση στον Σαρωνικό, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά εκ νέου σήμερα την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας. Την πρόθεση του να μην παραιτηθεί επανέλαβε, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν 3 ώρες μετά το ναυάγιο, καθώς η βύθιση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα και τα απορρυπαντικά σκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν νύχτα. Τόνισε ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα sos που εξέπεμψε το πλοίο.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι χρειάστηκαν 5 μέρες προκειμένου να στεγανοποιηθεί πλήρως το πλοίο.

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα» είπε ο κ. Κουρουμπλής κατηγορώντας τα ΜΜΕ για «μαύρη προπαγάνδα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε όσα υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στην τηλεοπτική κόντρα που είχε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης πως ήθελε να υποβαθμίσει το γεγονός του ναυαγίου και τη ρύπανση, λέγοντας ότι στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου είναι μέλος ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα τα έκανε θάλασσα, για αυτό, είπε, ο κ Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.

Ακόμα κατηγόρησε τον υπουργό ότι κατέθεσε με τέσσερις μέρες καθυστέρηση το αίτημα για Ευρωπαϊκή βοήθεια.

"Ζητώ συγγνώμη που είπα να κάνετε μπάνιο"

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με τη δήλωσή του για το κολύμπι στις ακτές της Αττικής, μετά την οικολογική καταστροφή από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

«Δεν θεωρώ ότι κατέχω την μοναδική αλήθεια. Στον προφορικό λόγο, σε μια συζήτηση που έγινε με την κ. Κοσιώνη, όταν με ρώτησε στην αρχή "πότε υπολογίζετε ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν" είπα ότι σε ένα μήνα, με βάση και τις μετρήσεις που θα έχουμε τότε, πιστεύω ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό είπα και αυτό το πράγμα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας πως ζητάει συγγνώμη αν εξέλαβαν αλλιώς τη δήλωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ