ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης διακινεί θέσεις στη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης παιδείας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης διακινεί θέσεις στη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης παιδείας
(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μετά την απόρριψη των ακραία νεοφιλελεύθερων θέσεων που παρουσίασε στη ΔΕΘ για την εκπαίδευση μέχρι και από τη ΔΑΚΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να τις επαναφέρει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το κόμμα ασκεί κριτική στις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παιδεία.

Το κόμμα σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πλήρη εμπορευματοποίηση της παιδείας επικρίνοντας τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη περί αυτόνομων σχολικών μονάδων.

«Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη περί "αυτόνομων σχολικών μονάδων" όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, αλλά, αντίθετα, τις μεγεθύνουν σε υπερθετικό βαθμό», αναφέρει το κόμμα και συνεχίζει:

«Οι θέσεις που διακινεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχουν στο επίκεντρό τους τη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, με συνέπεια την υποβάθμιση αλλά και τη στέρηση στην πρόσβαση σε αυτή από τα παιδιά που προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «με περισσό θράσος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία, όταν ο ίδιος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ