ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτάσσουν την «γαλάζια» ενότητα στην ΚΟ της ΝΔ

Προτάσσουν την «γαλάζια» ενότητα στην ΚΟ της ΝΔ
Phasma-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μηνύματα ενότητας και αποφυγής αλληλοσυγκρούσεων με παράλληλα επίσπευση της διαδικασίας ανάδειξης νέου αρχηγού βγαίνουν από την εν εξελίξει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τις τοποθετήσεις των υποψηφίων.

Τη διεξαγωγή των εκλογών το συντομότερο δυνατό ακόμα και στις 6 Δεκεμβρίου, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητάει αξιοποίηση της καθυστέρησης που προέκυψε προς τη θετική κατεύθυνση.

Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρέπει το αργότερο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου να έχει διεξαχθεί η ψηφοφορία, εκτιμώντας πως όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση.

Ο Νίκος Δένδιας που πήρε το λόγο ζήτησε αλλαγή στη διαδικασίας εκλογής του προέδρου προτείνοντας πάγωμα της διαδικασίας, σύγκληση τακτικού συνεδρίου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο.

Στη συνεδρίαση δεν συμμετέχουν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά ούτε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την ανάγκη για ενότητα πρόταξε και ο Γ. Πλακιωτάκης ο οποίος μίλησε στην ΚΟ ως πρόεδρος του κόμματος, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απόφαση που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος οδηγεί στην ηγεσία τον γραμματέα της Κ.Ε κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Παπαμιμίκος ζητώντας συγγνώμη από τα στελέχη παραιτήθηκε από την προεδρία της ΚΕΦΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ