Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος.
Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά ομιλία του στον Ασπρόπυργο, το 2011, που είχε «ανέβει» στο διαδίκτυο, κατά την οποία ο κ. Κασιδιάρης αναφερόμενος σε κατοίκους περιοχών που έχουν υψηλή εγκληματικότητα τούς προέτρεπε να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια».
Την ενοχή του κατηγορούμενου βουλευτή ζήτησε και ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του τόνισε ότι στην επίδικη ομιλία «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία».
Ο ίδιος ο βουλευτής, απολογούμενος, υποστήριξε,όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία που του αποδόθηκε και ότι στην υπό κρίση ομιλία απλώς προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα, επικαλούμενος το Σύνταγμα.
SPONSORED
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για την Αγροτική Εστία - Ποια η προθεσμία
01:00
Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πώς γίνεται η εγγραφή
00:30
«Ζητήσαμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συμπατριώτες που βρίσκονταν στο Flotilla», λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
23:59
Η Μέρκελ καλεί την Ευρώπη να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
23:49