ΠΡΟΣΩΠΑ

Αντρές Ινιέστα: Η δεύτερη μεγάλη άγαπη του που τον συνοδεύει στην Κίνα

Αντρές Ινιέστα: Η δεύτερη μεγάλη άγαπη του που τον συνοδεύει στην Κίνα
instagram

Το ποδοσφαιρικό μέγεθος του Αντρές Ινιέστα είναι γνωστό και μη αμφισβητήσιμο. Το έχει, άλλωστε, αποδείξει περίτρανα με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα, εντός κι εκτός ισπανικών συνόρων, είτε φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με την οποία έχει κατακτήσει 31 τρόπαια, είτε αυτήν της εθνικής Ισπανίας, με την οποία πανηγύρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, αλλά και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το 2008 και το 2012.

Αυτό που παρέμενε άγνωστο μέχρι τώρα, ήταν το πάθος του για το κρασί και το ελαιόλαδο, το οποίο αποκαλύφθηκε με αφορμή την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα και την επικείμενη μετακίνησή του στην κινεζική Τσονγκίνγκ Λιφάν, αφού σύμφωνα με την El Mundo, ένας από τους όρους που έθεσε ο 33χρονος ποδοσφαιριστής για να πει το «ναι», είναι η ασιατική ομάδα να αγοράσει έξι εκατομμύρια μπουκάλια κρασί παραγωγής του!

Ο Αντρές Ινιέστα «κληρονόμησε» την αγάπη για το κρασί και το ελαιόλαδο από τον πατέρα του, Χοσέ Αντόνιο, ο οποίος ξεκίνησε την οικογενειακή επιχείρηση τη δεκαετία του ’90, καλλιεργώντας αρχικά ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 10 εκταρίων. Όμως με τα χρόνια η έκταση αυτή μεγάλωσε κι έφτασε τα 200 εκτάρια, ενώ από το 2010 άρχισε η παραγωγή κρασιού, λευκού και κόκκινου, στο ιδιόκτητο οινοποιείο.

https://www.instagram.com/p/BNPWTxAA6Pw

Οι αμπελώνες βρίσκονται στην «καρδιά» της αμπελουργικής ζώνης της La Mancha, ανάμεσα στα ποτάμια Cabriel και Júcar, στην Φουένταλμπίγια, στην επαρχία Αλμπαθέτε.

https://www.instagram.com/p/BKYfBXKAO7E

Αποτελούνται τόσο από γηγενείς, όσο και από διεθνείς ποικιλίες όπως Chardonnay, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, που όμως αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εξαιτίας του μικροκλίματος της περιοχής στην οποία καλλιεργούνται, ανάμεσα στη Μεσόγειο Θάλασσα και το οροπέδιο της Καστίλης.

https://www.instagram.com/p/BKBdcgXANmX

Ο Αντρές Ινιέστα δεν «επαναπαύεται» μόνο στην απόλαυση των κρασιών που παράγει η οικογένειά του, καθώς έχει και ο ίδιος σημαντική συμβολή στην όλη διαδικασία. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που μοιράζεται μέσω Instagram τις στιγμές που περνά στους αμπελώνες, πότε μαζί με την οικογένειά του και άλλοτε με τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του τρύγου.

https://www.instagram.com/p/BOaSy_QA2H5

Μαζί με τα αμπέλια, η οικογένεια Ινιέστα διατηρεί και ελαιώνα 20 εκταρίων, παράγοντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ινιέστα όμως δεν σταματούν εδώ. Στο οινοποιείο λειτουργεί και ξενώνας, στο οποίο φιλοξενούνται οι φίλοι του κρασιού που θέλουν να δουν από κοντά την διαδικασία που ακολουθείται από τον αμπελώνα ως τη στιγμή που το κρασί σερβίρεται στο ποτήρι, ενώ μετά την ξενάγησή τους, μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους στο εστιατόριο της οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ