ΠΡΟΣΩΠΑ

Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Μάικλ Τζόρνταν

Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Μάικλ Τζόρνταν
EPA PHOTO AFPI/BILL ALKOFER

Ένας από τους 290 νέους δισεκατομμυριούχους ανακηρύχθηκε από το Forbes το 2015 o Μάικλ Τζόρνταν.

Η αύξηση της περιουσίας του σε επίπεδο δισεκατομμυρίου οφείλεται μερικώς στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Nike καθώς η ετικέτα "Jordan" της Nike υπολογίζεται πως έφερε έσοδα 2,25 δισεκατομμύρια στην εταιρεία αθλητικών ειδών.

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με το Forbes συνέβαλε κατά 90 εκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του 52χρονου πλέον πρώην αστέρα του NBA.

Το μεγαλύτερο όμως μέρος των εσόδων του προήλθε από τα έσοδα των Charlotte Hornets, των οποίων είναι ιδιοκτήτης.

Τον Οκτώβριο του 2014 οι ομάδες του ΝBA συγκέντρωσαν το ποσό ρεκόρ των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ανανέωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με το ESPN και την TNT.

Στη βιογραφία του στο επίσημο website του NBA, αναφέρεται ότι "ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών". Αυτό που του αναγνωρίζεται καθολικά είναι πως έκανε το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ γνωστό σε όλο τον κόσμο τις δεκαετίες του '80 και του '90.

Έπαιξε τρία χρόνια για τον Ντιν Σμιθ στο Πανεπιστήμιο της North Carolina πριν μετακομίσει το 1984 στον μαγικό κόσμο του NBA. Το 1991 πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Bulls στο ΝΒΑ και ακολούθησαν ακόμα δυο τίτλοι για το three-peat.

Αποσύρθηκε ξαφνικά από την ενεργό δράση μετά από αυτό για να ακολουθήσει καριέρα στον χώρο του μπέιζμπολ, ωστόσο επέστρεψε το Μάρτιο του 1995 για να οδηγήσει τους Μπουλς σε τρία ακόμα πρωταθλήματα από το 1996 έως το 1998.

Αποφάσισε να αποσυρθεί ξανά για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο του 1999 αλλά επέστρεψε για δεύτερη φορά στο ΝΒΑ για να αγωνιστεί με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς από το 2001 έως το 2003.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ