ΠΡΟΣΩΠΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο φωτογράφος που έπεσε «θύμα» των έξαλλων πανηγυρισμών των Κροατών

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο φωτογράφος που έπεσε «θύμα» των έξαλλων πανηγυρισμών των Κροατών
REUTERS/Carl Recine

Αν το ζητούμενο του κάθε φωτορεπόρτερ είναι η «εγγύτητα» με το θέμα του, τότε ο Γιούρι Κορτές του γαλλικού πρακτορείου (AFP), πέτυχε το στόχο του και με το παραπάνω.

Μετά το γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς που έστειλε την Κροατία στον τελικό, ο Κροάτης έτρεξε στο κόρνερ του γηπέδου για να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του την πρόκριση. Πάνω στην ευφορία της στιγμής, οι Κροάτες ποδοσφαιριστές παρέσυραν τον φωτογράφο που βρισκόταν στο κόρνερ του γηπέδου στους εκστατικούς πανηγυρισμούς τους.

«Άλλαζα τους φακούς μου όταν είδα τους παίκτες να έρχονται κατά πάνω μου. Συνέχιζαν να έρχονται όλο και περισσότεροι και έπεφταν πάνω μου! Ήταν μία τρελή στιγμή, ήταν εκστασιασμένοι. Και ξαφνικά συνειδητοποίησαν πως με είχαν πλακώσει», ομολογεί ο Κορτές που βρισκόταν δίπλα στις διαφημιστικές πινακίδες του γηπέδου.

Πολύ γρήγορα ο Κορτές εξαφανίστηκε κάτω από ένα κουβάρι μπλε εμφανίσεων, πριν «αναδυθεί» και πάλι σώος. Πολλοί από τους – εξοικειωμένους στους άγριους πανηγυρισμούς – παίκτες ανησύχησαν για τη σωματική του ακεραιότητα, βοηθώντας τον να σηκωθεί από το χορτάρι και μαζεύοντας τον εξοπλισμό του. Ο Ντιμαγκόι Βίντα δε, του έδωσε ένα φιλί στο μέτωπο, προτού επιστρέψει στο γήπεδο.

snapshot20180711190023

Η στιγμή που ο Ντιμαγκόι Βίντα, μεθυσμένος από χαρά, φιλάει στο μέτωπο τον φωτογράφο του γαλλικού πρακτορείου - Πηγή: Fox

«Με ρωτούσαν αν ήμουν καλά. Κάποιος μάζεψε τους φακούς μου και κάποιος άλλος με φίλησε», θυμάται γελώντας ο Κορτές.

Μετά τον προσωρινό περισπασμό, ο Κορτές ξαναθυμήθηκε το λόγο που βρισκόταν εκεί και επέστρεψε στο έργο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ