ΠΡΟΣΩΠΑ

Το πρωί αφεντικό της Goldman Sachs, το βράδυ DJ: ο Ντέιβιντ Σόλομον μιξάρει το χρήμα

Το πρωί αφεντικό της Goldman Sachs, το βράδυ DJ: ο Ντέιβιντ Σόλομον μιξάρει το χρήμα

Ένας βετεράνος της νυχτερινής διασκέδασης, ο Ντέιβιντ Σόλομον που κάποια βράδια ντύνει με τη μουσική του events ως part time DJ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο D-Sol θα είναι το νέο ισχυρό αφεντικό της Goldman Sachs.

Ο 56χρονος τραπεζικός και DJ Σόλομον θα διαδεχθεί τον Λόιντ Μπλάκφαϊν, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της επενδυτικής τράπεζας ο οποίος παραιτήθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Ο Σόλομον κατάφερε να ανέλθει στη δεύτερη θέση της ιεραρχίας της Goldman Sachs, μιας από τις ισχυρότερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, και περνά τις ημέρες του κάνοντας διαπραγματεύσεις, όμως τα βράδια έχει ένα ασυνήθιστο χόμπι, είναι DJ.

Ο νεουρκέζος Σόλομον έχει πτυχίο πολιτικών επιστημών και ξεκίνησε την ανέλιξη του στον τραπεζικό κολοσσό Goldman Sachs το 1999. Ο Σόλομον είναι από το 2016 γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρίας και από τον Οκτώβριο θα είναι και το μεγάλο αφεντικό της Sachs.

https://www.instagram.com/p/Bdagm0nDYXA

Δάσκαλος γιόγκα, διασκεδαστής, μουσικός παραγωγός και τραπεζικός με μεγάλη δύναμη ο DJ D-Sol συχνά κάνει αναρτήσεις στο Instagram με τις μουσικές νυχτερινές περιπέτειες του.

Πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2018 ο Σόλομον διασκεύασε και το πρώτο του κομμάτι κάνοντας remix του σε τραγούδι των Fleetwood Mac για τη συλλογή SiriusXM.

Την έμπνευση για το όνομα D-Sol του την έδωσε μια φίλη της κόρης του, η οποία δεν ήξερε πώς να τον αποκαλεί όταν επισκεπτόταν το σπίτι του.

Σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ όπου οι περισσότεροι άνθρωποι απευθύνονται στους άλλους στον ενικό, της φάνηκε άκομψο να φωνάζει "Ντέιβιντ" τον πατέρα της φίλης της, αφού της είχαν πει ότι είναι μεγάλο στέλεχος τράπεζας. Από την άλλη και το "κύριε Σόλομον" της φαινόταν απόμακρο.

Κάπως έτσι προέκυψε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο D-Sol για τον ετερόκλητο ισχυρό άντρα της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής.

https://www.instagram.com/p/Bcyy5LAjHM_

Τον Σεπτέμβριο ο Σόλομον ήταν μεταξύ των DJs που συμμετείχαν στην τελετή των MTV Europe Music Awards στο Λονδίνο. "Καταπληκτική βραδιά και καταπληκτικό σόου" έγραψε στο Instagram. "Ξεκίνησα να παίζω με βινύλιο. Παλιάς σχολής και έχω πολλά να μάθω, αλλά είναι πολύ cool" έγραψε σε άλλη ανάρτηση του ως γνήσιος φιλόμουσος.

https://www.instagram.com/p/BZY4Bq2jASf

Ο τραπεζίτης έχει φωτογραφηθεί με μουσικούς όπως ο ράπερ Sean Combs και συζήτησε την κατάσταση στη μουσική βιομηχανία με τον Σκούτερ Μπράουν, ιδιοκτήτη δισκογραφικής εταιρείας και κυνηγό ταλέντων, στη διάρκεια της Innovator Summit που διοργάνωσε η Goldman Sachs πέρυσι το φθινόπωρο.

Ο Σόλομον προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία στη Goldman Sachs παρακολουθώντας τα ωράρια των υπαλλήλων και τονίζοντάς τους ότι πρέπει να έχουν και άλλα ενδιαφέροντα πέραν της τράπεζας.

"Πρέπει να δημιουργείς μια ατμόσφαιρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται σκληρά, αλλά επίσης μπορούν να έχουν την ευκαιρία να έχουν τη ζωή τους" είχε δηλώσει σε podcast του πέρυσι.

"Ο Ντέιβιντ πάντα πίστευε ότι το να έχει κανείς μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων εκτός δουλειάς οδηγεί σε μια ισορροπημένη ζωή και συμβάλει σε μια καλύτερη καριέρα" δήλωσε ο Τζέικ Σίουερτ, εκπρόσωπος της Goldman Sachs στους New York Times.

https://www.instagram.com/p/BWLq_rJDpwV

Ωστόσο ο Σόλομον δεν περιμένει να αλλάξει η αντίληψη του κόσμου για τους τραπεζίτες επειδή αυτός θα περνάει κάποια βράδια πίσω από το DJ booth μιξάροντας χορευτική μουσική.

"Δεν γνωρίζω αν το να βλέπεις τον πρόεδρο της Goldman Sachs να παίζει μουσικές θα αλλάξει τη γνώμη σου για τον τραπεζικό κλάδο και τους ανθρώπους του. Έχουμε πολύ αγώνα σε αυτό το μέτωπο" πρόσθεσε.

Ο Σόλομον έχει ετήσιες απολαβές ύψους 1,85 εκατομμυρίου συν τα μπόνους, όπως αναφέρει το περιοδικό Fortune, ενώ τον Ιανουάριο έλαβε μετοχές αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ