ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιανγκ Κιμ: Μία Νοτιοκορεάτισσα υποψήφια για το αμερικανικό Κογκρέσο

Γιανγκ Κιμ: Μία Νοτιοκορεάτισσα υποψήφια για το αμερικανικό Κογκρέσο
facebook/ Young Kim

Η Γιανγκ Κιμ είναι υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην 39η Εκλογική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη.

Αν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη υποψήφια με καταγωγή από τη Νότια Κορέα που θα καθίσει στα έδρανα του αμερικανικού Κογκρέσου, μεταδίδει το ABC News.

Η Κιμ στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έδωσε έμφαση στην καταγωγή της, όπως και οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι σε ανταγωνιστικές εκλογικές περιφέρειες που έχουν δυναμική παρουσία οι Δημοκρατικοί.

Αυτή η εκλογική περιφέρεια στην Καλιφόρνια απαρτίζεται από τμήματα του Λος Άντζελες των κομητειών Όραντζ και Σαν Μπερναντίνο, ενώ στην πληθυσμιακή της σύνθεση αποτελείται κατά τα 2/3 από Ασιάτες και Λατίνους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα “The Los Angeles Times.”

Οι μετανάστες συγκροτούν περίπου το 1/3 του πληθυσμού στην αναφερόμενη εκλογική περιφέρεια.

Η Κιμ μετανάστευσε στην αμερικανική περιοχή του Γκουάμ από τη Νότια Κορέα το 1975, σύμφωνα με το NBC. Αργότερα, μετακινήθηκε στην Χαβάη και τελικά στην Καλιφόρνια όπου και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Η ίδια, ήταν ιδιοκτήτης και διαχειρίστρια αρκετών επιχειρήσεων, πριν εισέλθει στην δημόσια ζωή, το 1990. Η Κιμ πέρασε δύο δεκαετίες δουλεύοντας δίπλα στον Ρεπουμπλικάνο Έντ Ρόις που συνταξιοδοτείται και ήταν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η συνεργασία τους άρχισε από τότε που ο Ρόις ήταν μέλος στην τοπική Γερουσία και συνεχίστηκε με την εκλογή του στο Κογκρέσο.

Η ίδια ολοκλήρωσε την θητεία της μαζί του πριν από τέσσερα χρόνια, ως διευθύντρια των δράσεων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και υπεύθυνη για τα θέματα της Ασίας.

Η Κιμ εκλέχθηκε στην τοπική Βουλή της Καλιφόρνιας το 2014 κι έγινε η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από την Ασία, που υπηρέτησε στο πολιτειακό νομοθετικό σώμα.

Σήμερα, βάζει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο, σε μία εκλογική περιφέρεια στην οποία και επικρατεί σκεπτικισμός αναφορικά με τις κινήσεις του προέδρου Τραμπ.

Η πρώην υπουργός των Εξωτερικών και προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών το 2016, κέρδισε στην αναφερόμενη εκλογική περιφέρεια με διαφορά λίγο μεγαλύτερη των τριών ποσοστιαίων μονάδων, παρά το γεγονός ότι υπήρχε παραδοσιακή επιρροή των Ρεπουμπλικάνων στο τοπικό εκλογικό σώμα.

Το κεντρικό σημείο της προεκλογικής εκστρατείας της Κιμ, είναι η γνώση που έχει για τα προβλήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με συνέντευξή της στην εφημερίδα “The L.A. Times,” η εμπειρία της ζωής της, την έχει βοηθήσει στην βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκλογική της περιφέρεια. Η ίδια, με δεδομένη την πολυετή εμπειρία της στην δημόσια υπηρεσία, δίνει έμφαση στους δεσμούς που έχει με την τοπική κοινωνία, μεταδίδοντας το χαρακτηριστικό αυτό, στην προεκλογική της εκστρατεία.

“Η προσωπική μου εμπειρία ως μετανάστρια με έχει οδηγήσει να γνωρίζω τι έχει περάσει η πολυσυλλεκτική αυτή κοινότητα, μέσω των αγώνων της. Πρόκειται για πραγματικές εμπειρίες ζωής, που με βοήθησαν να καταλάβω πραγματικά αυτή την εκλογική περιφέρεια,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια στην εφημερίδα.

Η Κιμ επιδιώκει να διαχωρίσει άμεσα την υποψηφιότητά της από τις επιλογές του προέδρου Τραμπ, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους, ότι δεν είναι όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι που συμφωνούν μαζί του.

“Ζω εδώ. Έχω δουλέψει εδώ. Έχω αναθρέψει την οικογένειά μου, εδώ. Γνωρίζω την εκλογική μου περιφέρεια. Δεν είμαι υποψήφια για το κόμμα του Τραμπ,” τόνισε η Κιμ στην συνέντευξή της, προς την εφημερίδα.

Η Κιμ διαχωρίσει επίσης, την θέση της με τις απόψεις του προέδρου Τραμπ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, σύμφωνα με τοπική καταγραφή (Orange County Register) ειδικότερα σε αυτό που ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζει ως: “διαδοχική μετανάστευση.”

Πρόκειται για μία ασφαλή προεκλογική στάση που τηρεί η Κιμ απέναντι στα αιχμηρά ζητήματα της μετανάστευσης κι ενός μιας εκλογικής περιφέρειας, με υψηλή μεταναστευτική σύνθεση ψηφοφόρων.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, η ίδια έχει συγκεντρώσει ποσό λίγο μικρότερο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, μέσω προσωπικών συνεισφορών από δωρητές.

Ο αντίπαλός της, ο Δημοκρατικός Γκιλ Σισνέρος, έχει συγκεντρώσει περίπου 800.000 δολάρια μέσω των συνεισφορών δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τα εκλογικά αποτελέσματα, η Κιμ έχει τρεις στις επτά πιθανότητες νίκης, στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ