ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιατί η Σερένα Γουίλιαμς είναι η αθλήτρια της χρονιάς

Γιατί η Σερένα Γουίλιαμς είναι η αθλήτρια της χρονιάς

Η κυριαρχία της στα κορτ είναι αδιαμφισβήτητη και το περιοδικό Sports Illustrated το επικυρώνει. Η τενίστρια που ο μόνος αντίπαλος της είναι ο εαυτός της όταν δεν είναι σε φόρμα φέτος κατέκτησε επιπλέον τρία Grand Slam αν και η χρονιά δεν κουρφώθηκε όπως η ίδια θα ήθελε. Οι τραυματισμοί δεν της επέτρεψαν να βγει νικήτρια και στους 56 αγώνες αναγκάζοντας την να αρκεστεί στις 53.

Αν και η ανάδειξη της σε Αθλητή της Χρονιάς πέρα από φύλα και δεξιότητες προκάλεσε σε κάποιους οργή καθώς στην online δημοσκόπηση του SI ένα άλογο κούρσας, η American Pharoah κέρδισε την ψηφοφορία, το SI αποφάσισε να τιμήσει την σπουδαία τενίστρια αναδεικνύοντας την σε 10η αθλήτρια που βλέπει το όνομα της να συμπεριλαμβάνετε στη λίστα που από το 1954 τιμάει αυτούς που έχουν δύναμη και πάθος στα γήπεδα.

Στο παρελθόν, το 1983, τον ίδιο τίτλο είχε κατακτήσει η αθλήτρια του στίβου στις μεσαίες αποστάσεις, Μέρι Ντέκερ και αυτό κάνει την κατάκτηση της Σερένα από την εργατούπολη Κόμπτον της Καλιφόρνιας ακόμη πιο εμβληματική. Αυτά είναι κάποια τυχαία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για “το απόλυτο αουτσάιντερ” που σχεδόν 20 χρόνια μετά την παρθενική της εμφάνιση στα κορτ ορίζει τον κόσμο των σπορ. Αυτά είναι όσα τουλάχιστον πρέπει να ξέρεις για τη Σερένα Γουίλιαμς, μία...

Βασίλισσα του κορτ

Έγινε η γηραιότερη τενίστρια που κερδίζει Γκραν Σλαμ όταν έφυγε για 6η φορά νικήτρια από το Γουίμπλετον στις 11 Ιουλίου.

Τζον Μακ Ενρό και Κρις Έβερτ την θεωρούν καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών Καλύτερη και από τους ίδιους.

Για τη Guardian είναι μια αληθινή Αμερικανίδα ηρωίδα που κατάφερε να επιβληθεί σε ένα άθλημα των εύρωστων λευκών αν και η ίδια είναι γέννημα θρέμμα των Καλιφορνέζικων γκέτο.

Για όσους ισχυρίζονται ότι η θηλυκότητα δεν συνάδει με τους μύες η απάντηση δόθηκε από την ίδια στις πάμπολλες, προκλητικές εμφανίσεις της στα κόκκινα χαλιά.

Επίσης δόθηκε και από το φακό της Λίμποβιτς με την ίδια στο νέο ημερολόγιο της Pirelli που τιμά τη γυναικεία δύναμη.

“Δεν είχα πάντα αυτοπεποίθηση” έλεγε το 2013. “Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολλές αδελφές. Ήμουν η μικρότερη και ήμουν παχιά, ενώ στον αντίποδα η (σ.σ. μεγαλύτερη αδελφή της και πρώην νούμερο 1 στην κατάταξη) Βένους ήταν τόσο ψηλή και αδύνατη... Χρειάστηκε να μάθω να αγκαλιάζω τον εαυτό μου και τις καμπύλες μου” συμπλήρωσε.

Έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε όσα οι άντρες συναθλητές της (βλ Ναδάλ, βλ. Τζόκοβιτς) εξαργυρώνοντας περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια σε μία σεζόν.

Ο Τζόκοβιτς οδεύει για την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία

Τριών ετών ήταν όταν έπιασε τη ρακέτα για πρώτη φορά μετά από παρότρυνση του αυτοδίδακτου στο σπορ πατέρα της, Ρίτσαρντ. Αυτός είναι και ο μέντορας τόσο της ίδιας όσο και της αδελφής της την οποία, όταν είναι αντίπαλος στο τεράν δεν την κοιτάζει. “Αν κερδίζω, μπορεί να τη λυπηθώ. Αν χάνω, θα θέλω να τη χτυπήσω” έχει πει.

Η Σερένα Γουίλιαμς σήμερα αξίζει περισσότερα από 25 εκατ. δολάρια. Καλό εισόδημα για ένα κορίτσι που για πάντα θα είναι παιδί του δικού της ήρωα, του μπαμπά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ