Η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης
Η Σουηδέζα έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ, από την οποία ξεκίνησε «η σχολική απεργία για το κλίμα», προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη, από έναν από τους τρεις Νορβηγούς βουλευτές που την πρότειναν για το βραβείο.
«Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών», δήλωσε ο Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.
«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα στο οποίο βλέπω μάλλον τη βασικότερη συνεισφορά στην ειρήνη», πρόσθεσε.
Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια έχει αναχθεί σε σύμβολο της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής καλώντας τους μαθητές σε μια «παγκόσμια σχολική απεργία» κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένα μαγευτικό πανόραμα κοιλάδας του Άρη: Το… μεταθανάτιο «δωράκι» του Opportunity στην ανθρωπότητα
Η Boeing καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη 737 Max 8 και 9
Μια συγκινητική ιστορία: Ανακάλυψε μήνυμα της νεκρής μητέρας της στα νυφικά της παπούτσια
Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων Μαρτίου στους δικαιούχους
03:00
Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις χειμερινές εκπτώσεις που λήγουν τέλη Φλεβάρη
02:00
«Ανακαινίζω»: Νέο πρόγραμμα προ των πυλών - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
01:00
Η εφαρμογή Agro-Verify φέρνει τον ψηφιακό έλεγχο από το χωράφι στο ράφι - Ποια η λειτουργία του
00:30